Άνοιξαν τα φτερά τους οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου
Μια βραδιά γεμάτη εφηβικά χαμόγελα, συγκίνηση και όνειρα για το αύριο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 20:00, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου «Αχ. Τζάρτζανος». Η αυλή του σχολείου μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά για να υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου στην επίσημη τελετή αποφοίτησής τους. Επρόκειτο για μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που πλημμύρισε από κόσμο, παρουσία και εκπροσώπων του Δήμου, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε με μεγάλο μεράκι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας την αμέριστη αρωγή και υποστήριξη του σχολείου. Την παρουσίαση της ροής ολόκληρης της εκδήλωσης έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, ζωντάνια η υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Καραλάζου Βάια, ενώ την διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε με εξαιρετικό γούστο η κ. Αγριμάνη Αγαθή.
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά κατά τη διάρκεια των ομιλιών, οι οποίες αποτέλεσαν την πνευματική «πυξίδα» για το νέο ταξίδι των παιδιών. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Γκουγκουλιάνος Αδάμος, με λόγο ζεστό, πατρικό και βαθιά συγκινητικό, στάθηκε στην τριετή διαδρομή των μαθητών, εξαίροντας το ήθος, την προσωπικότητα και την πνευματική τους εξέλιξη μέσα σε μια δημιουργική σχολική κοινότητα. Τους προέτρεψε να ανοίξουν τα φτερά τους για το Λύκειο με θάρρος, να μη φοβηθούν τα εμπόδια και να θυμούνται πάντα πως το πρώτο τους σχολικό «σπίτι» θα τους καμαρώνει και θα τους περιμένει πάντα. Παίρνοντας τη σκυτάλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Κυρίτση Μαρία, εξέφρασε την υπερηφάνεια όλων των γονιών και τη σημασία του να στέκονται βράχοι δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε νέο ξεκίνημα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά από καρδιάς το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων για την πολύτιμη προσφορά και παρακαταθήκη του. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του 15μελούς, Ψαθάς Θωμάς, αποχαιρέτησε τα γυμνασιακά χρόνια με έναν λόγο γεμάτο νεανικό παλμό, ευχαριστώντας καθηγητές και γονείς για τα πολύτιμα εφόδια και την υπομονή τους.
Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η προβολή μιας ψηφιακής παρουσίασης (PowerPoint), την οποία επιμελήθηκε με πολλή φροντίδα η κ. Κοσίβα Στέλλα, ζωντανεύοντας στην οθόνη μοναδικές στιγμές, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Σε μια εξίσου τρυφερή και συμβολική στιγμή, πραγματοποιήθηκε η απονομή των αναμνηστικών δώρων προς τους απόφοιτους. Εκ μέρους του σχολείου, τα ενθύμια αυτά παρέδωσαν στα παιδιά οι εκπαιδευτικοί που αφιέρωσαν χρόνια στην έδρα και φέτος βγαίνουν στη σύνταξη, γεγονός που σκόρπισε επιπλέον συγκίνηση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων έδωσαν τα δικά τους αναμνηστικά στους αποφοίτους.
Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην τέχνη, τη ζωντάνια και τη διασκέδαση. Η σχολική χορωδία, υπό την καθοδήγηση και καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Γκίκα Ευάγγελου, ταξίδεψε το κοινό με τις μελωδικές φωνές της, ενώ οι μαθητές ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με τους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς τους, τους οποίους δίδαξε και συντόνισε με επιτυχία η κ. Πονηρού Ευαγγελία, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα. Η γιορτή κορυφώθηκε με ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι, όπου ο DJ Βασίλης Τοκμάκης ανέλαβε τα decks και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με τις μουσικές του επιλογές. Παράλληλα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν εντυπωσιακό και πλουσιοπάροχο μπουφέ, γεμάτο με γευστικές δημιουργίες που ετοίμασαν με πολλή αγάπη οι ίδιοι οι γονείς. Ήταν ένας αποχαιρετισμός πραγματικά αντάξιος των παιδιών, που αφήνουν πίσω τους το Γυμνάσιο έτοιμα να κατακτήσουν το μέλλον.







Πρόσφατα σχόλια