Ενημερωτικό σημείωμα για γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της εξαρτάται από όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, θεσμικούς φορείς της Παιδείας, καθηγητές, μαθητές, γονείς-κηδεμόνες.

Για το λόγο αυτό, παράλληλα με τις ευχές μας για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για απλά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Πρωταρχική υποχρέωση των μαθητών μας θεωρείται η έγκυρη προσέλευσή τους στο σχολείο. Η σχολική μέρα ξεκινά στις 8:10 π.μ. και τελειώνει στις 2:00 μ.μ.

Χρέος σας σε κάθε έκτακτη περίπτωση, είναι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το σχολείο προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις σχετικές με τη φοίτηση των παιδιών σας.

Σε περίπτωση αποχώρησης μαθητή/τριας στη διάρκεια της ημέρας ενημερώνεται τηλεφωνικά ο γονέας και με έγγραφη άδεια Διευθυντή/ Υποδιευθυντών (υπογράφεται στο απουσιολόγιο του τμήματος) αποχωρεί ο μαθητής/τρια. Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το σχολείο όταν το παιδί σας έρθει στο σπίτι

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

Το σύνολο των επιτρεπόμενων απουσιών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 114, από τις οποίες οι 50 πρέπει να είναι δικαιολογημένες και οι 64 μπορούν να είναι αδικαιολόγητες. Έχετε δικαίωμα να δικαιολογήσετε απουσίες μέχρι και 10 μέρες το χρόνο, με Βεβαίωση που θα συμπληρώσετε στο Σχολείο οι ίδιοι, όχι όμως για πάνω από δύο (2) συνεχόμενες μέρες. Για απουσίες περισσότερων ημερών απαιτείται ιατρική γνωμάτευση την οποία επίσης πρέπει να προσκομίσετε, οι ίδιοι στο Γραφείο του Διευθυντή.

Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών μετά την επιστροφή του μαθητή/τριας στο σχολείο.

Απουσίες 7 ωρών λογίζονται κανονικά στις σχολικές γιορτές και στους περιπάτους που διοργανώνει το Σχολείο

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι:

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους μαθητές απαγορεύεται αυστηρά με νόμο, στο χώρο του Σχολείου. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι στη διάθεση των μαθητών και στη δική σας οποτεδήποτε.

Το κάπνισμα απαγορεύεται στους χώρους του Σχολείου και στο περιβάλλοντα χώρο. Είναι μέριμνα όλων μας, οι μαθητές μας-παιδιά μας να μην καπνίζουν!

Έχετε, τέλος τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του σχολείου οποιαδήποτε ώρα του σχολικού ωραρίου. Για την επικοινωνία σας με τους διδάσκοντες καθηγητές σας θα δοθεί σχετικό έντυπο με τις μέρες και ώρες κατά τις οποίες μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα με τους καθηγητές των παιδιών σας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Καραμουζάς

 

Αφήστε μια απάντηση