Έκτακτο παράτημα: ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο σχολείο μας!

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά στο σχολείο μας το  Βασίλη Παπαθεοδώρου, βραβευμένο συγγραφέα παιδικής, εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας διαβάσαμε και μελετήσαμε δύο βιβλία του, το «στη Διαπασών» και «χνότα στο τζάμι». Όταν τον καλέσαμε λοιπόν να επισκεφτεί το σχολείο μας και ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα και πρόθυμα, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.  Έτσι γνωρίσαμε από κοντά το συγγραφέα και άνθρωπο Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τον ρωτήσαμε για τα βιβλία του, μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς για ζητήματα που έθιγε στα βιβλία του και όχι μόνο. Σχολιάσαμε μαζί του την επικαιρότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (ρατσισμό, βία, επιθετικότητα, μοναξιά) αλλά και τις αξίες που εμπνέουν τη ζωή μας (έρωτα, φιλία, επικοινωνία). Είχαμε μια ζεστή συζήτηση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Τον ευχαριστούμε θερμά που ήταν μαζί μας  και μοιράστηκε τόσο απλόχερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί πλούσιο υλικό (βιντεάκι, φωτογραφίες, εντυπώσεις μαθητών) από την εκδήλωση, που γέμισε τις καρδιές μας και τροφοδότησε τη σκέψη μας. Καθυστερήσαμε παρ’ όλη τη χαρά μας να δημοσιεύσουμε το υλικό γιατί οι σχολικές υποχρεώσεις μάς «τρέχουν» διαρκώς…

Βασίλη Παπαθεοδώρου σ’ ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς…

Περιμένουμε με αγωνία το καινούριο σας μυθιστόρημα…

Οι μαθητές του Β2 και Β3

Σύντομα θα υπάρξει σχετικό ρεπορτάζ στην ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ

Αφήστε μια απάντηση