no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Συγγραφέας: | 24 Απριλίου, 2010
| 3 σχόλια |

vravefsi

 Σήμερα το πρωί 24/4 στο 3ο Δημοτικό Ζωγράφου έγινε η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στο Δίκτυο “Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου”, που συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους (από 6-16 ετών), καθώς επίσης και σε φορείς και πολίτες που επιθυμούν να προστατεύσουν τα μικρά καταφύγια ζωής στη γειτονιά τους. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων(Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ. πρωτ. 39271/Γ7 / 17-04-2006, Θέμα: “Εθνικά – Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

prasines-gonies.jpg

Σκοπός είναι η ανάδειξη των «πράσινων γωνιών» μέσα από την παρατήρηση των φυτών, των ζώων και των πετρωμάτων και την ανακάλυψη των αλληλεπιδράσεων τους και του ρόλου τους στα οικοσυστήματα. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού επιστημονικού υλικού, καθώς και με μια σειρά από προτεινόμενες δραστηριότητες, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες που υλοποιούν το Πρόγραμμα υιοθετούν, εξερευνούν και προστατεύουν την «πράσινη γωνιά» τους.

Τη σχολική χρονιά 2008-09 στο σχολείο μας συμμετείχε στο δίκτυο αυτό με το πρόγραμμα ΠΕ “Ο κήπος του σχολείου μας”με συντονίστρια την εκπαιδευτικό κα Καμπαράκη Ελ.. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και το σχολείο μας βραβεύθηκε για την προσπάθειά των μαθητών του.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και βραβεύθηκαν ηταν οι:

ΑΡΑΒΟΣΙΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ,ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ ,ΞΕΥΓΕΝΗΣ ΦΩΤΗΣ , ΣΕΡΙΑΤΟΥ ΜΑΡΙΚΑ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΛΙΑ ,ΧΙΖΜΟ ΚΑΛΛΙΝΑ που φοιτούν το τρέχων σχολικό έτος στη Β’ τάξη του γυμνασίου μας και οι ΑΛ ΑΜΠΤΝΟ ΜΟΧΑΜΑΝ, ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΖΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ, ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΝΙΚΗ που είναι  πλέον μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση βράβευσης και παρουσίασαν το πρόγραμμα στο οποίο και συμμετείχαν.    par3.jpg     par2

κάτω από: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ -ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2009-10, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες