no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Ομάδα μαθητών μας στην Πολωνία!

Συγγραφέας: | 8 Μαΐου, 2009
| 3 σχόλια |


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Sto sxoleio   Η ομάδα μας στo σχολείο.

Το ταξίδι στην Πολωνία έλαβε χώρα στο διάστημα 24 – 29/4/2009 μετά από πρόσκληση του σχολείου «Gimnazjum z Oddziałami Dwujęzycznymi nr 18 Im. I. J. Paderewskiego» που βρίσκεται στη Βαρσοβία στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “My Europe/Mon Europe”.

Συμμετείχαν 19 μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου και τρείς συνοδοί καθηγητές. Όλοι οι μαθητές επικοινωνούσαν με τον παραδοσιακό τρόπο, γράμματα μέσο ταχυδρομείου με τους μαθητές του σχολείου που μας υποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Κρακοβία οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  και να ξεναγηθούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, και στα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία στη Βιέλιτσκα, ενώ γνώρισαν και περιηγήθηκαν την παλιά πόλη.

h omada mas Krakovia Η ομάδα μας στη Κρακοβία alatwryxeia Στα αλατωρυχεία

Στις 26/4 με τρένο μεταβήκαμε στη Βαρσοβία όπου βρίσκετε και το σχολείο συνεργασίας μας. Στο σχολείο παρακολουθήσαμε παρουσιάσεις σχετικές με τα ήθη, τα έθιμα και το φυσικό περιβάλλον της Πολωνίας. Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε κοινό μάθημα καλλιτεχνικών όπου έφτιαξαν κατασκευές από μέταλλο, μνημείων των δυο χωρών. Επίσης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν σε μεικτές ομάδες σε αγώνα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας έλαβαν μέρος σε διαβούλευση με θέμα « Η Ευρώπη μας» όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μετανάστευση, εργασία, ένταξη νέων χωρών κ.α.

etwinning      parousiasi Hellas  xoroi

Οι μαθητές μας παρουσίασαν στο Πολωνικό σχολείο στοιχεία σχετικά με τη χώρα μας και δίδαξαν τους Πολωνούς μαθητές κάποιους παραδοσιακούς χορούς.

Παράλληλα με την εργασία μας στο σχολείο ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Βαρσοβίας.

Η παραμονή μας στη χώρα ήταν ενδιαφέρουσα και η συνεργασία μας με το σχολείο φιλοξενίας εξαιρετική. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο τους. Ήταν πολύ φιλικοί και συνεργάσιμοι, και δέχθηκαν τα καλλίτερα σχόλια για τη συμπεριφορά τους και την ικανότητα επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα.

 

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 Το ταξίδι μας στην Πολωνία ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

 Περάσαμε υπέροχες στιγμές και ζήσαμε νέες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα…

 Vistoulas  Krakovia

Επισκεφτήκαμε την μαγευτική Κρακοβία η οποία μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο για τα εντυπωσιακά της κτίρια όσο και για τα τεράστια, γεμάτα πράσινο πάρκα της…

Η Βαρσοβία- την οποία επισκεφτήκαμε αργότερα-  ήταν μια εξ’ ίσου όμορφη πόλη με πολλά μέρη και αξιοθέατα για να δούμε.

 Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα το σχολείο συνεργασίας στην Βαρσοβία και ο τρόπος με τον οποίο μας υποδέχτηκαν όλοι εκεί, μαθητές και καθηγητές…Είχαν οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις όπως χορούς, τραγούδια και αθλητικά αγωνίσματα προκειμένου να μας παρουσιάσουν τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμά τους και για να έρθουμε πιο κοντά παίζοντας μαζί όχι σαν αντίπαλοι αλλά σαν φίλοι…

 Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό το ταξίδι και να ευχαριστήσω τους καθηγητές που με τόση χαρά και προθυμία μας συνόδευσαν και που χωρίς αυτούς ίσως να μην κάναμε αυτή την εκδρομή!

Χατζή Αγγελική Γ3′

 

kerasmata   ethima

Το ταξίδι αυτό στην Πολωνία ήταν  μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία για μένα. Μου έδωσε την ευκαιρία   να πάω σ ‘ένα υπέροχο μέρος, να γνωρίσω  τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί, καθώς επίσης να γνωρίσω καινούρια άτομα και να εξασκήσω τα αγγλικά μου. Εκείνο  που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το σχολείο στην Βαρσοβία. Ήταν  ένα τεράστιο μοντέρνο κτήριο με μεγάλη αυλή και γήπεδα, που τα παιδία που φοιτούν εκεί μπορούν να απολαύσουν όλες τις ανέσεις .Ο κάθε καθηγητής είχε την δική του αίθουσα και έτσι όταν χτυπούσε το κουδούνι  τα παιδία έπρεπε γρήγορα να πάνε στην τάξη του καθηγητή που είχε μάθημα την επόμενη ώρα. Όλα ήταν  προγραμματισμένα στην εντέλεια, ενώ για μας τους καλεσμένους είχαν ετοιμάσει διάφορες παρουσιάσεις προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό τους. Εμείς χορέψαμε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ τους δείξαμε  φωτογραφίες από το σχολείο μας. Τέλος  συναντήσαμε από κοντά τα παιδία που τόσο καιρό αλληλογραφούσαμε , πήγαμε βόλτα και ανταλλάξαμε δώρα.

 Νομίζω ότι αυτό το ταξίδι  θα είναι πάντα μία γλυκιά ανάμνηση για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου κα Καμπαράκη, κ Κοτούλα και κα Χατζηιωάννου που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Σφουγγάρη Αργυρώ Γ3′

krakovia

  Όλα στην Πολωνία ήταν καταπληκτικά. Τα αξιοθέατα ήταν απερίγραπτα και αξιοθαύμαστα. Πιο πολύ μου άρεσε η πόλη της Κρακοβίας και ιδιαίτερα η κεντρική πλατεία της με τα πάρα πολλά μαγαζιά .Η Βαρσοβία ήταν επίσης πολύ ωραία αν και δεν μου άρεσε ότι δεν είχε τόσα παγκάκια όσα είχε και η Κρακοβία .Επίσης θα μου μείνει αξέχαστο το πως περάσαμε στο σχολείο της συνεργασίας ,όπου κάναμε διάφορες δραστηριότητες και περάσαμε πολύ ωραία και εμείς και τα παιδία εκεί .Φυσικά και θα ήθελα να ξαναπάω ,αλλά αυτήν την φορά να μείνω ακόμα πιο πολύ. Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου από το ταξίδι στην πανέμορφη Πολωνία .Το συνιστώ σε όλους.

Καρακάσης Χρυσόστομος Β2′

VarsoviaΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ! ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ! ΠΡΩΤΑ  ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ . ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΣΤΡΑ , ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΤΙΡΙΑ , ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΛΠ ! ΚΑΤΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ! ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ Η ΞΕΝΑΓΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ  ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!  

ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ !! ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!

ΜΑΤΙΝΑ  ΚΥΡΚΜΑΝΗ Α3′

Την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε με το πρόγραμμα του σχολείου «Εμείς και ο κόσμος γύρω μας» ταξίδι στη Πολώνια. Η Πολωνία είναι μια τελείως διαφορετική χώρα απ’ τη δικιά μας . Στη Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία έχει περίπου 29 πάρκα! ένας πολύ μεγάλος αριθμός πάρκων για την Ελλάδα. Επίσης και στη Βαρσοβία αλλά και στη Κρακοβία έχει πάρα πολλά παλάτια και πολλά μνημεία.

paixnidia

Ακόμα πήγαμε σε ένα πολωνικό σχολείο που είχε περίπου 20 τάξεις και σε κάθε μάθημα αλλάζουνε τάξη τρομερό!!! Μέσα στο σχολείο υπήρχε αίθουσα πολλαπλών, εστιατόριο και άλλα  Ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχω πάει και η μόνη στο εξωτερικό.

Πετρογιάννη Κατερίνα Α3′

symvolo Varsovias

Η εκδρομή μας στην Πολωνία ήταν πολύ ωραία. Πέρασα καλά διότι είδαμε και ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Μερικά από αυτά: Ο μύθος του δράκου στην Κρακοβία και το σπίτι του Chopin στην Βαρσοβία. Επίσης κάτι ακόμα ενδιαφέρον ήταν τα τοπία εκεί. Είχαν πολύ πράσινο και πολύ γλυκά σπίτια. Για τα παραπάνω συνιστώ  για διακοπές εκεί!

Ψυχιάς Φίλιππος Α3′

κάτω από: ETWINNING, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2008-09, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες