no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή μας

Συγγραφέας: | 3 Ιουνίου, 2008
| 3 σχόλια |

Στις 15 Μαΐου το απόγεμα συγκεντρωθήκαμε  στο σχολείο μας μαθητές, καθηγητές και γονείς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την ετήσια γιορτή του σχολείου μας.

 Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο  και περιελάμβανε έκθεση έργων Ζωγραφικής, την έκθεση της Τεχνολογίας, τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής και Comenius, καθώς και συναυλία με τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου μας.

        zwgrafies.jpg                 europ-zwgr.jpg

Η έκθεση ζωγραφικής οργανώθηκε από τον καθηγητή των καλλιτεχνικών κο Κοτούλα Μιχ. ο οποίος παρουσίασε τα καλύτερα έργα των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας. Η θεματολογία ήταν πλούσια και το αποτέλεσμα ενδιαφέρον.

kataskeves-geniki.jpgΗ έκθεση της Τεχνολογίας περιελάμβανε τις μακέτες των μαθητών της Β’ τάξης για την βιομηχανία, καθώς και τις ατομικές κατασκευές της Α’ τάξης που ήταν όλες από χρήσιμα σκουπίδια.

 

euro-2008.jpg

  1.jpg Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων ξεκίνησε με τους μαθητές του τμήματος των Γερμανικών της Α’ τάξης και την καθηγήτριά τους κα Απέργη Βασ. που ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στο Euro 2008 και ιδιαίτερα στην ιστορία και τη σημασία της Αυστρίας και Ελβετίας που το φιλοξενούν.

3.jpg Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος Comenius από τους μαθητές που συμμετείχαν, καθώς και μια ευχάριστη προβολή των εντυπώσεών τους από το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ισπανία.

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής που παρουσιάστηκαν ήταν τρία. Το πρώτο αφορούσε τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται και τη σχέση τους με τη τεχνολογία και το περιβάλλον.

4.jpg  Το δεύτερο αφορούσε τη διαμόρφωση των εθίμων και των μύθων σε συνάρτηση με το περιβάλλον και συνδυάσθηκε με το e-twinning. Και για τα δυο προγράμματα οι μαθητές μας παρουσίασαν τη δουλεία τους και τις εμπειρίες τους ΄με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Καμπαράκη.

nero.jpg  Το τρίτο πρόγραμμα αφορούσε το νερό και την αξία του. Με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους κας Απέργη Β. μας παρουσίασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με μορφή power point, προτρέποντας μας «να προσέχουμε για να έχουμε».

 

Οι μαθητές όλων των ομάδων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου μας, παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους από τη πολυήμερη εκδρομή που έκαναν στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Έτσι έκλεισε ο πρώτος κύκλος της γιορτής μας. Μετά από μικρό διάλειμμα ο καθηγητής της Μουσικής κος Παπαζαχαρίου Σπ. μαζί με την μουσική ομάδα του σχολείου ανέλαβαν να μας ψυχαγωγήσουν. Το θέμα της βραδιάς ήταν  «Τα πουλιά στους στοίχους των τραγουδιών».

 choir1.jpg           organa.jpg           xorow.jpg

Η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία, δημιουργήθηκε κέφι, και οι μαθητές μας χόρεψαν με τη καρδιά τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή μαντινάδα που η συνάδελφος και καθηγήτρια του σχολείου μας κα Άννα Προμπονά έγραψε για να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές της Γ’ τάξης. Επίσης ο Σύλλογος Γονέων τους έδωσε μικρό αναμνηστικό δώρο.

episimoi.jpg

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος του Ν. Ψυχικού κος Παντελής Χαροκόπος, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κα Χριστίνα Παπαζήση, πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, οι Διευθυντές και Συνάδελφοι των γειτονικών σχολείων, καθώς και παλαιοί μας μαθητές.

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-08, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες