no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Ταξίδι στην Ισπανία. Οι εντυπώσεις μου.

Συγγραφέας: | 26 Απριλίου, 2008
| 3 σχόλια |
alabra2.JPG
Το ταξίδι στην Ισπανία, που το Γυμνάσιό μας μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω, ήταν το πρώτο ταξίδι που πήγα στο εξωτερικό χωρίς την οικογένειά μου.
Μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω καινούριους τόπους και ανθρώπους από πολλά μέρη του κόσμου.
Ανταλλάξαμε εμπειρίες, απόψεις, σκέψεις και συνειδητοποιήσαμε πόσο ίδια και συγχρόνως πόσο διαφορετικά πράγματα ή εικόνες μπορεί να συναντήσει κανείς ταξιδεύοντας.
Παράλληλα είχαμε τη χαρά να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας οι μαθητές αλλά να γνωρίσουμε και εκτός του σχολείου δύο καθηγήτριές μας. Από δω και πέρα θα έχουμε μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες που θα μας φέρνουν πάντα ευχάριστες αναμνήσεις.
Από το ταξίδι με εντυπωσίασαν οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου στο Gador, που αν και ήταν το σχολείο σε ένα χωριό της Νότιας Ισπανίας, ήταν εξοπλισμένο πολύ καλύτερα από πολλά σχολεία των ελληνικών πόλεων.
Μου άρεσε πάρα πολύ η επίσκεψη στο παλάτι της Alhambra, στη Granada, που έχτισαν οι Άραβες όταν πέρασαν το Γιβραλτάρ και κατέκτησαν την Ανδαλουσία. Ήταν γεμάτο μωσαϊκά και ψηφιδωτά, με υπέροχους κήπους και χώρους με θέα.
Από τους μαθητές των άλλων χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ξεχώρισα τα παιδιά από την Τουρκία. Ανταλλάξαμε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και ελπίζω να επικοινωνούμε και να μαθαίνουμε τα νέα τους.
Οι έξι μέρες στην Ισπανία ήταν από τις πιο ωραίες μέρες που έχω περάσει έως τώρα ταξιδεύοντας και ελπίζω και άλλοι συμμαθητές μου να ζήσουν ανάλογες εμπειρίες σε επόμενες συναντήσεις.
Ευχαριστώ πολύ τις καθηγήτριές μας, κα Καμπαράκη και κα Τζουβελέκη, που μας συνόδευσαν και μας είχαν στην ευθύνη τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Αργυρώ Σφουγγάρη Β3′.

gador.JPG

No pain in Spain

Οι εντυπώσεις μου από την Ισπανία:
Στην Ισπανία είδαμε πολλά ωραία πράγματα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι κάθε τάξη στο ισπανικό σχολείο είχε έναν υπολογιστή στο κάθε θρανίο. Απ? την άλλη απογοητεύτηκα που πολύ λίγα παιδιά ήξεραν αγγλικά για να συνεννοηθούμε.
Αυτό που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον ήταν τα παλάτια στη Γρανάδα. Ο συνδυασμός του αραβικού και του χριστιανικού πολιτισμού ήταν καταπληκτικός!
Η Αλμερία ήταν γεμάτη με θερμοκήπια, είχε τόσο πολλά που μας είπαν ότι φαίνονται από το διάστημα! Επίσης, στην Αλμερία βρέθηκε ένα αρχαίο σύμβολο το indolo, το οποίο υπάρχει όπου και αν κοιτάξεις.
Ωστόσο το να βλέπουμε την παραγωγή πορτοκαλάδας ή να περπατάμε με τις ώρες μόνο και μόνο για να δούμε τα φλαμίγκο δεν ήταν και το ότι καλύτερο.
Ακούσαμε το εκκλησιαστικό όργανο, που ήταν φοβερό.
Το φαγητό δεν με συγγίνησε και πάρα πολύ.
Το αεροδρόμιο της Μαδρίτης ήταν φοβερό! Ήθελες τραίνο για να πας από ένα σημείο σε ένα άλλο.
Ο καθηγητής – ξεναγός μας, ο David, ήταν εκπληκτικός. Ήξερε άπιαστα αγγλικά και εργάστηκε σκληρά για να περάσουμε καλά.
Οι Ισπανοί ξέρουν πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Για να κλίσω, γενικά η Ισπανία δεν είναι και τόσο διαφορετική από την Ελλάδα, παρόλα αυτά περάσαμε υπέροχα!!!!!!!!
Κοσμόπουλος Δημήτρης Β2′
Εντυπώσεις από την Ισπανία

spainm.JPG

Η Ισπανία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, με πολύ μεγάλο πολιτισμό και ιστορία. Όπως όλες οι χώρες έχει τις δικιές της συνήθειες και παραδόσεις.
Εμείς επισκεφτήκαμε το Γκαδόρ στην Αλμερία.
Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ είναι το σχολείο το οποίο επισκεφτήκαμε και που μας φιλοξένησε. Αν και είναι μια πολύ μικρή περιοχή, το σχολείο είναι εντυπωσιακό. Έχει πολλές τάξεις, μια για κάθε μάθημα. Υπάρχει και από ένας υπολογιστής σε κάθε θρανίο και οι μαθητές τους χρησιμοποιούν σε κάθε μάθημα. Το σχολείο είναι πολύ καθαρό και αυτό δείχνει ότι οι μαθητές σέβονται το σχολείο τους που είναι σαν το σπίτι τους. Στο σχολείο αυτο γνωριστήκαμε με τους μαθητές και κάναμε κάποιες εργασίες.
Ένα καταπληκτικό μνημείο είναι αυτό του παλατιού της Αλάμπρας. Έχει πολύ ωραίες τοιχογραφίες και σκαλίσματα στους τοίχους. Πολύ όμορφα ήταν και τα ροζ φλαμίνγο που είδαμε στο μεγάλο πάρκο της Αλμερίας.
Δοκιμάσαμε και το παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας την ” Παέλια “.
Το ταξίδι αυτό ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και θα ήθελα πολύ να ξαναπάω σε αυτην την όμορφη χώρα, την Ισπανία!!
Ρούσου Χριστίνα Β3′
Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Ισπανία
Ο ενθουσιασμός μου ξεκίνησε κιόλας από τη στιγμή που έμαθα ότι θα πάω στην Ισπανία.Ηταν πρώτη φορά που θα πήγαινα στο εξωτερικό και αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος.
Μου άρεσε πολύ που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με παιδιά από άλλες χώρες.Είδαμε πώς γίνεται το μάθημα στην Ισπανία και συμμετείχαμε σε αυτό.Αξιοσημείωτο ήταν και το ταξίδι στην ιστορική πόλη της Γρανάδας με τα εκπληκτικά κάστρα και παλάτια.
Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η εκκλησία που είδαμε στο Gador γιατί ήταν καθολική και δεν είχα ξαναδεί παρόμοια, οπου είχα την ευκαιρία να ακούσω τη μουσική του εκκλησιαστικού οργάνου.
Γενικά ο τρόπος ζωής των μαθητών στις Ευρωπαικές χώρες έχει μεν διαφορές αλλά και πολλές ομοιότητες.
Το ταξίδι αυτό θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μου.
Δημήτρης Δανόπουλος B2′

 

Οι εντυπώσεις μου από την Ισπανία

alabra palace Τα ανάκτορα στην Αλάμπρα!!

Από το σχολείο μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στο πρόγραμμα Comenius “Learning about others, to know my self better”, (No pain in Spain) στην Ισπανία.
Περάσαμε μια ευχάριστη εβδομάδα μαζί με παιδιά της ηλικίας μας από την Ισπανία, τη Γαλλία,την Βουλγαρία και την Τουρκία.
Το γεγονός που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι το Ισπανικό σχολείο που επισκευθήκαμε, αν και βρισκόταν σε ένα μικρό χωριό, είχε ολες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που πρέπει να υπάρχουν σε ένα σχολείο όπως κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, βιβλιοθήκη, εργαστήριο κ.α.. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις περισσότερες αίθουσες υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, και γι?αυτό το λόγο τα παιδιά δε διδάσκονταν Πληροφορική εφόσον κάθε μέρα χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές για το μάθημα. Απο άποψη καθαριότητας, το σχολείο ήταν πεντακάθαρο.
Από τα αξιοθέατα της Ισπανίας μου άρεσαν τα ανάκτορα της Αλάμπρα στην Γρανάδα
Τα σπίτια στην Αλμερία έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, δίδοντας μια ωραία εικόνα στον επισκέπτη.
Χρήστος Μαραθιανός Β1′
“No pain in Spain”
Πριν από ένα μήνα, έζησα μία καταπληκτική εμπειρία στην σχολική μας εκδρομή στην Αλμερία της ΝΑ Ισπανίας.
Κατ? αρχάς ήμουν ενθουσιασμένη που γνώρισα τόσα παιδιά από άλλες χώρες.
Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το τοπικό δημόσιο γυμνάσιο στο Gador. Εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις (εσωτερικό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, κτλ) και την οργάνωση τους.
Αναλυτικότερα συμμετείχαμε σε κάποια μαθήματα και έτσι δεν θα ξεχάσω ποτέ τις τάξεις τους:σε κάθε τάξη υπήρχαν δύο Η/Υ ανά θρανίο, χάρτες, DVDs, κτλ. Όλοι οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλόξενοι και φιλικοί. Μάλιστα μας μαγείρεψαν την παραδοσιακή ισπανική ?Paella? η οποία ήταν πεντανόστιμη!
Ακόμα επισκεφθήκαμε την πόλη της Γρανάδας. Η Αλάμπρα ήταν ένα από τα πιο ωραία μνημεία που έχω δει! Εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική και τα σκαλίσματα του Ανάκτορου.
Τέλος μου άρεσε πολύ το εθνικό πάρκο της Αλμερίας, ?Gabo de Gata?, στο οποίο βρίσκονται πολλά είδη ζώων και φυτών όπως φλαμίνγκο, αλεπούδες, λαγοί, έντομα, κ.α.
Με λίγα λόγια η εκδρομή μας ήταν πολύ πετυχημένη και θα ήθελα να ξαναζήσω μια τέτοια εμπειρία!!
Δάφνη Κραζούδη Β2′.
gato.jpg
Το ταξίδι στην Ισπανία ήταν υπέροχο. Αποκόμησα πολλά πράγματα από τη συνεργασία με τα παιδιά από τις άλλες χώρες. Γνώρισα έναν διαφορετικό πολιτισμό και μια διαφορετική κουλτούρα.
Το πρόγραμμα αυτό με έκανε να καταλάβω ότι μπορεί να αλλάζει ο τρόπος ζωής μας, όμως ο τρόπος σκέψης μεταξύ των νέων παραμένει ο ίδιος.
Το σχολείο της Ισπανίας ήταν πολύ ωραίο και οι τάξεις λειτουργούσαν με διαφορετικό τρόπο, εκεί δοκιμάσαμε και το παραδοσιακό φαγητό την παέλια, η οποία δεν άρεσε σε όλους.
Άπό τις επισκέψεις μας μου άρεσε περισσότερο το παλάτι της Αλάμπρας. Στο παλάτι είδαμε σκαλιστούς τείχους και τους υπέροχους κήπους.
Ακόμη μου άρεσε πολύ το αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη της Αλμερίας και η βόλτα στην Γρανάδα.
Η εκδρομή αυτή θα μου μείνει αξέχαστη!
Παπαδοπούλου Σοφία Β3′
κάτω από: COMENIUS, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-08

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες