1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στην Κόρινθο από το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Μάι 20242
ολυμπιακή φλόγα 2

   Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, μαθητές των γαλλόφωνων τμημάτων του σχολείου μας παρευρέθηκαν στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων,  PARIS 2024 στην Κόρινθο. Σε συνέχεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα που εκπονήθηκε το ολυμπιακό αυτό έτος, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση τουΔήμου Κορινθίων, σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Κορινθίας, οι γαλλόφωνοι μαθητές μας , ντυμένοι στα χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε-άσπρο-κόκκινο) , κρατώντας μπαλόνια στα αντίστοιχα χρώματα, καθώς και έργα τους με το λογότυπο και τις μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για το 2024, υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη μας, έβγαλαν φωτογραφίες με λαμπαδηδρόμους εθελοντές και μέλη αθλητικών σωματείων της περιοχής και μοιράστηκαν τη χαρά και την υπερηφάνεια τους με πλήθος μαθητών/τριών από σχολεία του Δήμου,  καθώς και συμπολίτες μας.
Ο Νίκος Ξυλούρης, ολυμπιονίκης και μέλος της ΕΟΕ ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε, μέσα σε μία ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, τον βωμό στον Φλοίσβο Κορίνθου, σε μία σεμνή τελετή, που είχε διοργανώσει ο Δήμος Κορινθίων, για να υμνήσει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και να τιμήσει τις πάντα επίκαιρες αξίες του Ολυμπισμού.

 

ολυμπιακή φλόγα 1

 

ολυμπιακή φλόγα 3

 

από κάτω από: ΑΡΧΙΚΗ, Δράσεις, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στην Κόρινθο από το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων