Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων  ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ KA1

 

Το σχολείο μας διοργάνωσε την Πέμπτη  23 Νοεμβρίου  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+- Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) – με τίτλο «Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation,Cooperation and Evaluation Strategies», κλείνοντας έτσι και επίσημα η δράση  που υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές/τριες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, για τα οφέλη που αποκομίζει η σχολική μονάδα με την εμπλοκή της σε προγράμματα Erasmus+ και να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Την ημερίδα, που τίμησαν με την παρουσία τους η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κα. Σαχανά Ιφιγένεια και η σύμβουλος Γεωπόνων Δυτ. Θεσσαλονίκης κα Τσαχουρίδου , καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, άνοιξε  ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Ζησάκης Ζήσης  με ένα πρώτο χαιρετισμό. Στη συνέχεια η παιδαγωγική ομάδα Erasmus παρουσίασε όλες τις δράσεις της. Αρχικά ο κ. Θεοχαρόπουλος Αντώνιος, συντονιστής του προγράμματος και πρώην διευθυντής του σχολείου μας, αναφέρθηκε στη σημασία και στα οφέλη της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας –   Αλεβιζοπούλου Παναγιώτα, Μυστακίδου Μαρία, Παπαϊωάννου Εύχαρις, Σαράφη Μαρία, Καρυπίδη Ιωάννη και Λεωνίδη Θεόδωρο  –των δράσεων που υλοποίησε το σχολείο στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν τόσο σε θέματα διαχείρισης σχολικής τάξης και τεχνικών που εφαρμόστηκαν στην τάξη, όσο και σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και στην παρουσίαση

χρήσιμων ψηφιακών εργαλείων.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν σε δύο ακόμη μέλη της ομάδας Erasmus, την κ. Δήμητσα Ευανθία και τον κ. Ξουπλίδη Παναγιώτη, για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

Για το Γυμνάσιο μας με το τέλος αυτού του προγράμματος κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά η προσπάθεια να αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση το σχολείο μας και να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με άλλα σχολεία της Ευρώπης.

 

 

ημερίδα 2κεντιρκή φωτογραφία για αρχική

 

 

 

μπάνερημερίδα 1

 

ημερίδα 3ημερίδα 3

 

ημερίδα 4