ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+KA122

erasmus 1

erasmus logo 1erasmus logo 2

Το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη κινητικότητα εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+KA122-SCH με κωδικό 2022-1-EL01-KA122- SCH-000078372 στο Δουβλίνο, από τις 2/10/23 έως τις 6/10/23.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies» του οργανισμού υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Europass Teacher Academy (Ireland Limited) παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Αλεβιζοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ02), Παπαϊωάννου Εύχαρις (ΠΕ04) και Σαράφη Μαρία (ΠΕ02).

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με άλλους εκπαιδευτικούς από ευρωπαϊκές χώρες –Βέλγιο, Γερμανία, Κροατία, Ιταλία και Πορτογαλία– να συζητήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών αυτών.

Επίσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά και να εμπλακούν σε βιωματικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες αφενός πάνω σε θέματα διαχείρισης της σχολικής τάξης και χρήση στρατηγικών κινητοποίησης του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών και αφετέρου πάνω στη χρήση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή του σχολείου μας είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που χρηματοδοτεί εξολοκλήρου το πρόγραμμα.