ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η  Διευθύντρια, ο Σύλλογος  διδασκόντων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες  τους   στον κύριο Κοτάντζη Κωνσταντίνο από Παραδημή Ροδόπης για την ευγενική προσφορά του  χρηματικού ποσού των 400 €  και στον κύριο Ντρενογιάννη για την τεράστια χορηγία του και  ευγενική προσφορά του  εξαίρετου εποπτικού υλικού και άλλων ειδών απαραίτητων στο χώρο και  στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σας ευχαριστούμε θερμά που είστε αρωγοί των προσπαθειών μας για τη δημιουργία ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, πλήρως εξοπλισμένου  διασφαλίζοντας έτσι ποιοτική εκπαίδευση και αμέτρητες ευκαιρίες για μάθηση και πρόοδο.

Ευχαριστούμε  θερμά!

Με  εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Οι Μαθητές

 

Γιορτή 17 Νοέμβρη – Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας γιόρτασαν την επέτειο της 17 Νοέμβρη του 1973. Η μουσικός μας κυρία Φανή Ορφανίδου, η θεατρολόγος κυρία Μαριλού Αθανασοπούλου, ο εικαστικός μας κύριος Ντίνος Δουλγερίδης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων οργάνωσαν μία υπέροχη γιορτή μέσα από παρουσιάσεις στο βιντεοπροβολέα, τραγούδια, μουσική και ένα μικρό θεατρικό με ήρωες την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία. Με απλουστευμένο τρόπο  προσπάθησαν να αποδώσουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και φόρο τιμής στους ήρωες του εναποθέτοντας  κόκκινα γαρίφαλα.

Διδασκαλία με Tablets!

Από την περσινή χρονιά οι μαθητές του σχολείου μας χρησιμοποιούν tablets κυρίως κατά τη διδασκαλία του μαθήματος Πληροφορικής. Συνολικά το σχολείο μας διαθέτει δυο tablets.

Η εισαγωγή των tablets στη διδασκαλία συνεπάγεται θετική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν οι μαθητές, καθώς οι συσκευές παρέχουν διαδραστικά και συναρπαστικά περιβάλλοντα. Ταυτόχρονα, αναπτύσσεται η οπτικοακουστική αντίληψη και εξασκείται η λεπτή κινητικότητα.

Η πληροφορικός του σχολείου μας, κ. Στεργίου Ελευθερία, τονίζει πως οι μαθητές είναι πολύ θετικοί στη χρήση των tablets και το μάθημα γίνεται … παιχνίδι!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ!!!!!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά σας. Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για την αγορά εκπαιδευτικού – εποπτικού υλικού και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του σχολείου αναδεικνύει, με τον καλύτερο τρόπο, το ενδιαφέρον και τη στήριξη σας.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής κρίσης στέκεστε δίπλα στα παιδιά και συμβάλλετε σημαντικά, προσφέροντας τους όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.  Δίνετε επίσης στους εκπαιδευτικούς, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν με τον καλύτερό τρόπο το υλικό, παρέχοντας στους μαθητές ένα κατάλληλο και ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Με ιδιαίτερη χαρά επισημαίνουμε ότι, έχει δομηθεί μια σχέση συνεργασίας και ευελπιστούμε και εργαζόμαστε από κοινού, με στόχο τη βελτίωση και τη συνέχιση της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ   ΘΕΡΜΑ

 

Η Διευθύντρια

Ο  Σύλλογος Διδασκόντων

Εκπαιδευτικά Λογισμικά & Διαδραστικοί Πίνακες

Η πληροφορικός μας, κ. Στεργίου Ελευθερία, χρησιμοποιεί τους νέους διαδραστικούς πίνακες σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά λογισμικά, τα οποία εγκατέστησε σε όλους τους καινούργιους υπολογιστές του σχολείου μας.

Είναι γεγονός πως η χρήση του διαδραστικού πίνακα (δυνατότητα αφής αντί πληκτρολογίου) σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά λογισμικά βοηθούν τους μαθητές να εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι, η γνώση ανακαλύπτεται σταδιακά από τα παιδιά και μέσω της ενεργητικής της διάστασης γίνεται κτήμα τους.

Τα εκπαιδευτικά λογισμικά που χρησιμοποιούνται στο σχολείο μας συμβάλλουν στην απόκτηση λεξιλογίου, βελτιώνουν την κατανόηση του προφορικού λόγου και τον οπτικοκινητικό συντονισμό (μάτι – χέρι), ενώ παράλληλα αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και εστίασης.

Τέλος, ο τρόπος που τα λογισμικά είναι δομημένα μπορούν να κινητοποιήσουν την προσοχή των μαθητών και να επιτύχουν εκπαιδευτικούς στόχους σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.

Γενέθλια!

Σήμερα στο σχολείο μας γιορτάσαμε τα γενέθλια αγαπημένου μαθητή μας. Όλα τα παιδιά του τραγούδησαν τα χρόνια πολλά και ο ίδιος κέρασε χυμούς και μια λαχταριστή τούρτα που όλοι μας απολαύσαμε!

Χρόνια Πολλά

Περίπατος στο Πανθρακικό Στάδιο

Σήμερα 6.11.2018 οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου πήγαν  περίπατο στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.  Αρχικά απόλαυσαν το χυμό τους στο αναψυκτήριο του σταδίου. Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί εξερεύνησαν τους χώρους  του, έπαιξαν, έτρεξαν, διασκέδασαν κι ένιωσαν για λίγο αθλητές.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

 Αγαπητοί  γονείς- κηδεμόνες  και φίλοι, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας εξοπλίστηκε τον Οκτώβριο με  8  διαδραστικούς πίνακες προσφορά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ»: 6 σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, 1 στην αίθουσα Λογοθεραπείας και 1 στον διάδρομο για κοινή χρήση.

Τον  Φεβρουάριο  του  2018 το σχολείο μας αιτήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη χορηγία 8 διαδραστικών πινάκων.  Μετά από συνεργασία του Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με την εποπτεία της διευθύντριας, ακολουθήθηκε η απαιτούμενη διαδικασία και το καλοκαίρι πήραμε την έγκριση.

Στόχος της εμπλοκής  των διαδραστικών πινάκων στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι να  προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα ευχάριστης μάθησης , συνεργατικότητας και αλληλεπίδρασης.

 Δίνεται  η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και εναλλακτικούς τρόπους παρέμβασης.

Η χρήση τους διευκολύνει  την εκπαίδευση των  μαθητών και  τους βοηθάει να ανταποκριθούν στα προγράμματα υποστήριξης  με  ευχάριστο και  δημιουργικό τρόπο, καθώς και  να αναπτύξουν νέες δεξιότητες  απαραίτητες στην καθημερινότητα τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΘΕΡΜΑ το  ΙΔΡΥΜΑ  ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ  για την άμεση ανταπόκριση στο  αίτημα μας, την χορήγηση και τοποθέτηση των πινάκων.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Σήμερα, 1.11.2018, ομάδα μαθητών του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα με στόχο την οικονομική ενίσχυση μαθητή του σχολείου μας για τη συνέχιση της θεραπευτικής του αγωγής.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής όπου συμμετείχαν εθελοντικά οι ομάδες της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, με την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 3.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν τον αγώνα και υποστήριξαν το φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ποδοσφαιριστές από κοντά και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, με πρωταγωνιστή πάντα τον μικρό Χρήστο.