ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η κα Αϊσέ με τους μαθητές του Α3 είχαν την ιδέα να γράψουν ένα δικό τους παραμύθι.
Έτσι η ιδέα έγινε πραγματικότητα η κ. ΑΙΣΕ εμπνεύστηκε και έγραψε τα λόγια ,οι μαθητές ζωγράφισαν και …. Έτοιμο το βιβλίο μας με τίτλο «Το πολύχρωμο σχολείο μας», Ένα βιβλίο , ένα παραμύθι, μια ιστορία , λόγια γραμμένα με αγάπη και ζωγραφιές φτιαγμένες με όρεξη και φαντασία που αντικατοπτρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Την Παρασκευή 5 Απριλίου η «συγγραφική ομάδα» επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, όπου θαύμασαν το χώρο, διάλεξαν και ξεφύλλισαν διαφορά παιδικά βιβλία και έμαθαν  πληροφορίες για την βιβλιοθήκη από την κα Αθανασία. Τέλος, δώρισαν το παραμύθι που έγραψαν για να μπορούν να το διαβάσουν τα παιδιά να μάθουν και να διδαχθούν, ότι μπορεί όλοι μας να είμαστε ένα διαφορετικό χρώμα, αλλά όλοι μαζί δημιουργούμε το πιο όμορφο και πολύχρωμο ουράνιο τόξο αγάπης και χαράς,

 Λήψη αρχείου

Το τραγούδι έγραψε ο κύριος Κυριάκος Βεζακιάδης και μελοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου!

27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί ο κος Κυριάκος, η κα Αϊσέ και η κα Αγγελική με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ετοίμασαν ένα μουσικό-θεατρικό δρώμενο. Αρχικά, οι μαθητές εμπνευσμένοι από το κείμενο “Φτεροπόδαρος” της Β’ τάξης του δημοτικού έπαιξαν ένα σκετς, δίνοντας το μήνυμα πως οι παροιμίες είναι από τη ζωή βγαλμένες. Στη συνέχεια ακολούθησε ψυχοκινητική δράση με λέξεις μικρές, μεγάλες, σημαντικές, με μήνυμα ότι εμείς τις επιλέγουμε και πως μας ανήκουν. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι “24 γράμματα” το οποίο έγραψε ο κος Κυριάκος και μελοποιήθηκε με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, όλοι οι μαθητές κατασκεύασαν μια θεατρική σκηνή με κόλλα και χαρτόνια και έκλεισε μια πανέμορφη και εκπαιδευτική μέρα με πολλά χαμόγελα και ενθουσιασμό!

Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την όμορφη παράσταση που πέρασε σημαντικά μηνύματα σε όλους μας!

Ευχαριστούμε την κ. Κωστενίδου Ιωάννα Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΠΕ Ροδόπης που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Οι μαθητές του τμήματος Α3, μαζί με την εκπαιδευτικό Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ, τροποποίησαν και σχεδίασαν το παραμύθι <<Φτεροπόδαρος>> από το βιβλίο της Γλώσσας Β’ τάξης του Δημοτικού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το έργο τους και να διαβάσετε το παραμύθι.Λήψη αρχείου

Το τραγούδι “24 γράμματα” γραμμένο από τον Κύριο Κυριάκο που μελοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Την Παρασκευή 22.3.24 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής κυρία Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ με τίτλο “Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση”. Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική και βοηθητική για το εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και προβληματισμών.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας. Με ποιήματα, τραγούδια και χειροτεχνίες με τσολιάδες και τσαρούχια τιμήσαμε τους ήρωες και τα γεγονότα της εθνικής γιορτής!

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στην παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου  αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από μικρούς και μεγάλους.

6 Μαρτίου 2024 Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού,

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε έναν δημιουργικό κύκλο δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωσή τους για το σημαντικό αυτό θέμα.

Αρχικά παρακολούθησαν βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό Η Μόνα σε καινούριο σχολείο (youtube.com) Με την καθοδήγηση των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του σχολείου μας, μίλησαν για τα ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος.

Ακολούθησαν, δύο δημιουργικές δραστηριότητες και η δραματοποίηση μιας σύντομης ιστορίας που ως στόχο είχαν την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου.

Αφού ανταλλάξαμε σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι στο σχολικό περιβάλλον τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει ασφάλεια, επικοινωνία και συνεργασία.

Τέλος, δημιουργήθηκε αφίσα όπου όλα τα παιδιά στέλνουν μηνύματα κατά της σχολικής βίας και υπέρ της φιλίας και της συνεργατικότητας.

Τσικνοπέμπτη και Αποκριάτικο πάρτι!

Τσικνοπέμπτη χωρίς αποκριάτικο πάρτι δεν γίνεται. Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 7.3.24 μικροί και μεγάλοι γίναμε καρναβαλάκια και απολαύσαμε σουβλάκια με πολύ χορό και κέφι! Σε ρυθμούς λάτιν περάσαμε  φανταστικές στιγμές και ανυπομονούμε για το επόμενο πάρτι!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.  Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ” ΧΡΟΝΟΣ”

Σήμερα 13/2/2024 , ομάδα μαθητών επισκέφτηκε τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας “ΧΡΟΝΟΣ¨, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά οι άνθρωποι της εφημερίδας και αφού γνωριστήκαμε , μας ενημέρωσαν για τη λειτουργεία της εφημερίδας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Πήραμε μια εικόνα και των δύο μορφών ενημέρωσης, ξεφυλλίσαμε την εφημερίδα και παρακολουθήσαμε στην οθόνη του υπολογιστή τη ροή των ειδήσεων.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο χώρο όπου λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός και  βάλαμε ακουστικά , είδαμε τον πολύπλοκο εξοπλισμό και τραγουδήσαμε στα μικρόφωνα.

Αφού κεραστήκαμε, αποχαιρετήσαμε τους ανθρώπους του ραδιοφώνου, τους ευχαριστήσαμε για την ενδιαφέρουσα και απολαυστική εμπειρία που μας χάρισαν και τους προσκαλέσαμε  στο σχολείο μας για ενημερωτικό ρεπορτάζ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φανφάνη και όλους τους ανθρώπους στα γραφεία της εφημερίδας “ΧΡΟΝΟΣ” για την αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφεραν. Ευχαριστούμε και την Εταιρεία Ταξί ¨ΠΗΓΑΣΟΣ”  που φρόντισε για την μετακίνηση μας.

“Ο Συναχωμένος Χιονάνθρωπος” ένα παραμύθι-διαθεματική προσέγγιση!!!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές των δυο τμημάτων του σχολείου μας με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού ” Ο Συναχωμένος Χιονάνθρωπος” ασχολήθηκαν με δραστηριότητες με διαθεματικό χαρακτήρα: αναγνώρισαν και κατανόησαν συναισθήματα, δραματοποίησαν το παραμύθι , μέτρησαν, συζήτησαν για τις καιρικές συνθήκες και μπήκαν στην  κουζίνα για να φτιάξουν ζεστή σοκολάτα . Έγιναν μικροί μάγοι φτιάχνοντας χιόνι και χιονάνθρωπο  με απλά υλικά……

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία ” ΒΕΡΓΙΝΑ- ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ” για τη δωρεά ειδικού κρεβατιού Bobath.  Η ευγενική προσφορά τους βοηθά το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου μας και καλύπτει βασικές ανάγκες προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. Οι άνθρωποι της εταιρείας αποκρίθηκαν άμεσα και με χαρά στο αίτημα μας και στάθηκαν αρωγοί στηρίζοντας την καθημερινή λειτουργία του σχολείου μας.

Τους ευχαριστούμε και πάλι και χαιρόμαστε που στην ακριτική Θράκη μας υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες και διάθεση προσφοράς!