Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

AFISA11-NO

 

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε την Παρασκευή 19 Απριλίου με την εργασία «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», η οποία εντάσσεται στα πλαίσια e-twinning προγράμματος σε συνεργασία με το 3ο Δ. Σ. Αμπελοκήπων.

Το ένα τμήμα της εργασίας, με τίτλο «Social Media Dangers – Κίνδυνοι από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του συνεδρίου από τους μαθητές  Αικατερίνη Α.,  Θεοπίστη Β., Αναστασία Γ., Σοφία Μ., Ευφημία Π.Λ. και Αλέξανδρο Π.

Το δεύτερο τμήμα της εργασίας με τίτλο «Το Διαδίκτυο και οι κίνδυνοι από τη χρήση του» παρουσιάστηκε στη Θεματική Ζώνη E-posters από τους μαθητές  Παντελεήμονα Γ, Μαρία – Ευαγγελία Λ., Νεφέλη Π. και Κωνσταντίνο Σ..

Μετά την παρουσίαση της εργασίας, οι μαθητές μας έδωσαν συνέντευξη στο ραδιόφωνο του σχολικού δικτύου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την έρευνα που έκαναν αναφορικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από παιδιά της ηλικίας τους και τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από την πρωτόγνωρη γι΄αυτούς  εμπειρία παρουσίας σε επιστημονικό συνέδριο, ανέδειξαν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους στην υλοποίηση μιας ερευνητικής και δημιουργικής εργασίας.

Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες

καθώς και στην εκπαιδευτικό κα. Αναστασία Γκόλια

για την υποστήριξη που τους παρείχε στην υλοποίηση και παρουσίαση της εργασίας τους.

 

Αφήστε μια απάντηση