COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

covid_19_sxoleia_12092021

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία των σχολείων

ΦΕΚ- Λειτουργία σχολείων 2021-2022

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

ΦΕΚ Β 4188_ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Χορήγηση βεβαίωσης επίσκεψης

Καλημέρα σας,

όσοι γονείς επιθυμούν βεβαίωση επίσκεψης για την ημέρα του αγιασμού παρακαλούνται να στείλουν ηλ. μήνυμα στο mail@1dim-lykovr.att.sch.gr αναγράφοντας στο ΘΕΜΑ: Επώνυμο και όνομα παιδιού – Μητέρα ή πατέρας. Μηνύματα που δεν θα αναγράφουν το παραπάνω στο ΘΕΜΑ δεν θα ανοίγονται. Οι βεβαιώσεις θα μπουν στην τσάντα των παιδιών την Τρίτη ή την Τετάρτη. Παρακαλείσθε να μην προσέρχεστε για τον παραπάνω λόγο στο σχολείο κατά την ημέρα του αγιασμού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης
διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.  Η είσοδος γονέων στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 και θα παραμείνουν μέχρι τις 9:30  στις αίθουσες διδασκαλίας όπου οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα τους δώσουν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Επίσης την ημέρα αυτή θα γίνει διανομή βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς. Με την ολοκλήρωση του αγιασμού (περίπου στις 9:30) οι μαθητές/τριες θα  αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Παρακαλείσθε να παραλάβετε τα παιδιά κρατώντας ασφαλή απόσταση από τις εισόδους του σχολείου.

Η είσοδος των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνεται από τις εισόδους επί της οδού Αργύρη και Αγ. Βαρβάρας με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού
αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), η διενέργεια του οποίου είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Για την αποφυγή συνωστισμού, σκόπιμο θα ήταν η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών των τάξεων Α, Β και Γ να γίνεται από την οδό Αργύρη και των υπόλοιπων τάξεων από την οδό Αγ. Βαρβάρας.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα,
προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν θα γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια από όλο το προσωπικό του σχολείου ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η υγεία όλων μας (καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων, οργάνωση της σχολικής ζωής προσαρμοσμένης στη νέα πραγματικότητα, οργάνωση του ολοήμερου ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για καθαριότητα και απολύμανση κ.ά.).

Ευχόμαστε σε όλους μια ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Οδηγίες ΕΟΔΥ (Μάιος 2021)

covid19-20210518-sxoleia

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID -19

ΦΕΚ 30518

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Προγραμματισμός Ολοήμερου σχ. έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι:

  • Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνονται δεκτές χωρίς προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου δεν απαιτούνται δικαιολογητικά εγγραφής για το σχολικό έτος 2021-22.
  • Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.
  • Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
  • Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο (στο: mail@1dim-lykovr.att.sch.gr αναγράφοντας στο θέμα τη λέξη: ΟΛΟΗΜΕΡΟ, ή σε έντυπη μορφή) μέχρι την Παρασκευή 14.5.2021. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Εφαρμογή διαγνωστικού ελέγχου

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Κυριακή του Πάσχα

Χρόνια Πολλά. Υγεία σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.mp4

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε