Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές/τριες της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών της Α’ τάξης να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Ο Α.Μ. θα δοθεί σε κάθε παιδί από την εκπ/κό του τμήματος.
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης email του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

Σας γνωστοποιούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με Θέμα «Διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19».

Διαχείριση COVID-19

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αλλαγή προγραμματισμού για την ημέρα του αγιασμού

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι λόγω οδηγιών που λάβαμε το απόγευμα της Παρασκευής, ο προγραμματισμός που ανακοινώθηκε για την ημέρα του αγιασμού μεταβάλλεται ως προς τα παρακάτω δύο σημεία:

 1. οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 08:15 και
 2. θα έχουν μαζί τους τσάντα για να παραλάβουν βιβλία.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Χορήγηση βεβαίωσης επίσκεψης

Καλημέρα σας,

όσοι γονείς επιθυμούν βεβαίωση επίσκεψης για την ημέρα του αγιασμού παρακαλούνται να στείλουν ηλ. μήνυμα στο mail@1dim-lykovr.att.sch.gr αναγράφοντας στο ΘΕΜΑ: Επώνυμο και όνομα παιδιού – Μητέρα ή πατέρας. Μηνύματα που δεν θα αναγράφουν το παραπάνω στο ΘΕΜΑ δεν θα ανοίγονται. Οι βεβαιώσεις θα μπουν στην τσάντα των παιδιών την Τρίτη ή την Τετάρτη. Παρακαλείσθε να μην προσέρχεστε για τον παραπάνω λόγο στο σχολείο κατά την ημέρα του αγιασμού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., ειδικά για φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης
διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών.  Η είσοδος γονέων στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:45 και θα κατευθυνθούν στις αίθουσες διδασκαλίας, σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που ακολουθούν (μπορείτε να τα μεγεθύνετε πατώντας πάνω τους), όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων για να τους δώσουν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης θα εισέλθουν αποκλειστικά και μόνο από την είσοδο επί της οδού Αργύρη. Στο σημείο αυτό οι γονείς της Α’ τάξης θα δίνουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού στις εκπ/κούς που θα βρίσκονται εκεί ώστε να τα καθοδηγούν στο τμήμα τους. Επισημαίνεται ότι κατά την προσέλευση και παραμονή στο χώρο του σχολείου η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Με την ολοκλήρωση του αγιασμού (περίπου στις 11:45) οι μαθητές/τριες θα  αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Παρακαλείσθε να παραλάβετε τα παιδιά κρατώντας ασφαλή απόσταση από τις εισόδους του σχολείου.

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα). Την ημέρα αυτή θα δοθούν και τα βιβλία.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων αναπροσαρμόστηκε η ώρα διαλείμματος για τις τάξεις Α’, Γ’  και Ε’ ως εξής: 1ο διάλειμμα: 09:00-09:20, 2ο διάλειμμα: 10:45-11:00, 3ο διάλειμμα: 11:45-11:55. Για τις τάξεις Β’, Δ’, Στ’ τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια από όλο το προσωπικό του σχολείου ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η υγεία όλων μας (καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων, οργάνωση της σχολικής ζωής προσαρμοσμένης στη νέα πραγματικότητα, οργάνωση του ολοήμερου ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για καθαριότητα και απολύμανση κ.ά.). Τίποτε από τα παραπάνω όμως δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη χωρίς τη συνεργασία τόσο τη δική σας όσο και των παιδιών σας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά σε όσα αναγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει αναρτηθεί πρόσφατα. Παρακαλείσθε λοιπόν για την τήρηση των αναγραφόμενων ώστε οι προσπάθειες όλων μας να κατευθυνθούν απερίσπαστα προς την επίτευξη των εκπαιδευτικών μας στόχων.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή γεμάτη υγεία και δημιουργικότητα σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εγγραφή και φοίτηση των μαθητών/τριών στο ολοήμερο πρόγραμμα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων Α/θμιας εκπ/σης: Κεφ. Α’, σελ. 38676-38679

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Για τους γονείς: Λίστα  με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Για τους μαθητές: Λίστα  με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς

Για τα παιδιά – 1

Για τα παιδιά – 2

Για τα παιδιά – 3

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Διδασκαλία Γαλλικών/Γερμανικών (σχ. έτος 2020-21)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης,

σας ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου (Αρ.Πρωτ: Φ52/38300/Δ1/17-03-2020/ΥΠΑΙΘ), το επόμενο σχολικό έτος θα διδαχθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά στο Ε1 και τα Γερμανικά στο Ε2.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Προγραμματισμός Ολοήμερου σχ. έτους 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι:

 • Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.
 • Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
 • Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται: α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι, β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/τρίτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).
 • Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας και ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο.
 • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
 • Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 26-6-2020. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 26 Ιουνίου 2020, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου
Παντελής Νάσσης, PhD

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε