ΣΤ τάξη – Και στη Συμπεριφορά … 10΄

five stars and hand customer review quality rating icon vector
Μια απρόσμενη ανατροφοδότηση δεχτήκαμε μετά την επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας. Με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μακρής, αναφέρεται στην ευκαιρία που δόθηκε σε μαθητές και δασκάλους για τη μετάδοση και διατήρηση της μικρασιατικής ιστορίας και μνήμης. Επίσης, επισήμανε την άρτια συμπεριφορά των μαθητών μας, γεγονός που μόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια μπορεί να φέρει σε όλους εμάς στο σχολείο. Μια τέτοια κίνηση ανάδρασης γίνεται παράδειγμα στο ότι η ανατροφοδότηση μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να μας δώσει: να μαθαίνουμε μέσα από αυτό που κάνουμε, να γινόμαστε καλύτεροι, να εξελισσόμαστε
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές μας!!!
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κ. Μακρή, τον οποίο ευχαριστούμε για όλα!!!
«Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος μας υποδέχτηκε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του, το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 τους μαθητές της ΣΤ τάξης και τις δασκάλες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Γαλανέϊκα.
​Στόχος και σκοπός, η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της Μικρασιατικής ιδέας και Μνήμης, στις νεότερες γενιές των Ελλήνων.
​Ο πρόεδρος του συλλόγου, διηγήθηκε γραμμένη σαν παραμύθι για παιδιά, την ιστορία των Πατρίδων της Ανατολής, από τη δόξα έως την καταστροφή τους.
Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για παιδιά, με αναφορά στην Μικρασιατική έξοδο.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε βίντεο μαρτυρίες πρώτης γενιάς Μικρασιατών, που έζησαν την καταστροφή και ζωντανά τη Μικρασιάτισα δεύτερης γενιάς Ελένη Κατόπη, που βίωσε την προσφυγιά>.
Τα παιδιά περιηγηθήκαν του χώρου, είδαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κάποια κειμήλια ιερά, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες  πρόγονοι.
Στους δασκάλους δόθηκε το Λεύκωμα με τα πρόσωπα και την ιστορία των Μικρασιατών προσφύγων πρώτης γενιάς, που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος το 1999 και τμήματα από την έρευνα για την γέννηση του συνοικισμού της Νέας Μαγνησίας με τίτλο <Μια νέα πατρίδα γεννιέται> της Βίκυς Μακρή, για να αντλήσουν στοιχεία για τις εργασίες τους.
Τα παιδιά ήταν εξαιρετικοί ακροατές. Εντυπωσίασαν για την   προσοχή και το ενδιαφέρον τους. Εύγε στο σχολείο και στους δασκάλους.
Ευχαριστούμε που μας  έδωσαν άλλη μια φορά την ευκαιρία να συνδαυλίσουμε την Ιερή Μνήμη των Μικρασιατών Προγόνων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την επιχείρηση  εστίασης  «Αμάλθεια»  Gatering  για την ευγενική παραχώρηση  των καθισμάτων και ιδιαίτερα την κύρια Ιουλία Δραχτίδη για την συνολική της βοήθεια .
​Ο πρόεδρος
 Χρήστος Μακρής»