Τέλος Σχολικής Χρονιάς

Γιορτή Λήξης

endoftheyaer

Η  Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε από το 1ο Δημοτικό Ιστιαίας την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 .

Παιδιά, δάσκαλοι και γονείς έγιναν μια αγκαλιά και πλημύρισαν το προαύλιο του σχολείου για να απολαύσουν το πρόγραμμα που ετοίμασαν για αυτούς τόσο οι μαθητές (Α και ΣΤ τάξης ) όσο και οι δάσκαλοι ( των τάξεων ) με πολύ μεράκι .

Η γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδια των παιδιών και με παρουσίαση παραδοσιακών και όχι μόνο χορών.

Αμέσως μετά τα παιδιά της Α τάξης μαζί με τις δασκάλες Αναγνώστου Θ. και Γεραντώνη Ε. μας παρουσίασαν της «Αγάπης τα χρώματα» που απλόχερα μας έδωσαν οι ζωγράφοι με τις παλέτες τους  και οι πολύχρωμες κορδέλες στα χεράκια των υπόλοιπων junior μαθητών. Η παρουσίαση της Α  τάξης πλαισιώθηκε με μουσική  του Μ.Μητσιά (Χρώματα) ,της Τ.Τσανακλίδου (Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο και από τα Ζουζούνια (τραγούδια για τα χρώματα).

Όταν έπεσε το σκοτάδι η ΣΤ τάξη μαζί με τις δασκάλες Δρίτσα Μ. , Αρβανιτόγιαννη Μ και Αποστολακοπούλου Στ.(καθ. Αγγλικών) μας ταξίδεψαν σε δρόμους, χωράφια, μινώταυρους,  ξεριζωμό ,προσφυγιά, αγάπη, αγώνα  και τόσα άλλα που κρύβει η ζωή αποδίδοντας  δραματοποιημένα το Αγγλικό ποίημα «Life Is a Walk Across a Field» του Adrian Mitchell αλλά και Ρίτσο και Χικμέτ.

Η Δραματοποιημένη απαγγελία ήταν πλαισιωμένη με μουσικά κομμάτια όπως:Carusel (Ε.Ρεμπούτσικα), Ameli και Forrest Gump  (soundrack από τις ταινίες) Εderlezi (G. Bregovic), Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων (Μ.Χατζιδάκης)

Η νύχτα έπεφτε … η μουσική θεσπέσια , τα ανάλογα  βίντεο που παίζονταν στον προτζέκτορα ανεπανάληπτα, τα παιδιά υπέροχα και οι  μικρές ψιχάλες της καλοκαιριάτικης βροχούλας  συνέθεσαν ένα μαγευτικό σκηνικό που ο κόσμος της αυλής που παρακολουθούσε εκτίμησε δεόντως .Στο τέλος ακούστηκαν από τα παιδιά τα Τερατάκια  Τσέπης (Λ.Μαχαιρίτσα) και με το Καλοκαίρι (Δ.Σαββόπουλος) ξεχύθηκαν σε ένα πάρτι αποχαιρετισμού παρασύροντας και τους γονείς που χειροκροτούσαν συνέχεια.

Η γιορτή  του σχολείου μας τελείωσε με επιτυχία όπως και η φετινή σχολική χρονιά.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Από τον

Διευθυντή

Και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Εκδρομή στη Λίμνη

Λίμνη Ευβοιας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 η ΣΤ τάξη μαζί με τις δασκάλες τους ( Δρίτσα Μ. και Αρβανιτόγιαννη Μ.) με αφορμή την ενότητα   στο μάθημα της Ν. Γλώσσας  “ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο  της πανέμορφης Λίμνης. Περιηγήθηκαν σε ένα Μουσείο που είναι στημένο με πολύ μεράκι και που αποτυπώνει την πολιτιστική ταυτότητα αυτής της Ιστορικής , γοητευτικής  και με προσωπικότητα πόλης.

Εκεί στο άλλοτε αρχοντικό της Κατερίνας (Κατερινιώ για τον κύριο Αποστόλου Δ.) Φλώκου και μετά την δωρεά της, μουσείο , οι μαθητές είδαν το μουσειακό υλικό σχετικά με την ιδιαιτερότητα του ναυτικού βιώματος των κατοίκων .Γνώρισαν τους επιφανείς Λιμνιώτες (Α. Γομβιό, τον ιστορικό του “Ελυμνίου”N. Μπελλάρα, τον σεναριογράφο Ν. Τσιφόρο, τον μουσικοσυνθέτη Ι. Μαργαζιώτη ,τον συγγραφέα Ι Βοϊατζή , τον ζωγράφο Χ. Βογιατζή την ηρωίδα  της εθνικής αντίστασης Λ.Καραγίαννη).Eίδαν τα εκθέματα της αρχαιολογικής συλλογής (ψηφιδωτά δάπεδα, συστάδα αγγείων από Μυκηναϊκή εποχή ,ένα υπέροχο στεφάνι λίγο κατώτερο από εκείνο του Φιλίππου δυστυχώς σε φωτογραφία γιατί το πραγματικό βρίσκεται στο Μουσείο της Χαλκίδας και μια προσομοίωση ενός τάφου)στον ημιώροφο είδαν την λειτουργικότητα του αργαλειού και θαρρείς άκουγαν :

“Την ευχή μου να ‘χεις

Αργαλειό να μάθεις

Χέρια, πόδια να χτυπάς

Την σαίτα να περνάς “

Στη συνέχεια  ανεβαίνοντας μια σκάλα που θύμιζε βαπόρι ξεναγήθηκαν σε χώρους με αυστηρό ροκοκό, μπαρόκ και νεοκλασικού ρυθμού χώρους και γεύτηκαν την ιδιομορφία ενός καπετανόσπιτου ξετρελάθηκαν στο δωμάτιο με τις “ΚΟΥΚΛΕΣ”  και την Μαρμάρινή γωνιά με αντικείμενα των “Μαρμαρινών “.Όλα ήταν  και ακούστηκαν υπέροχα μέσα από το στόμα και την καλή διάθεση των κ. Αποστόλου Δ και Παπαγεωργίου Α.

Αμέσως μετά περπάτησαν στις γραφικές γειτονιές με τα στενά δρομάκια και είδαν τα αρχοντικά (πολλά από αυτά με θυρεούς ) με τις ολάνθιστες αυλές . Η επίσκεψή μας τελείωσε πίνοντας μια παγωμένη πορτοκαλάδα σε παραθαλάσσιο μαγαζί και στις 13.50 είμασταν και πάλι στην αυλή του σχολείου μας.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ….

 

Εκδρομή στον Άγιο

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο

100_1753νεο

    Ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν, είχαν να κάνουν οι μαθητές των Β, Δ΄, Ε΄ τάξεων του σχολείου μας κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή μας που έγινε την Πέμπτη 2/6 στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου.

    Παίρνοντας αφορμή από τα σχετικά μαθήματα που έγιναν στην Γλώσσα και τη Μελέτη για τα παλιά επαγγέλματα και τα μουσεία, οι μαθητές είδαν από κοντά τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα και γνώρισαν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου μας ξενάγησαν και μας φιλοξένησαν με τον καλύτερα τρόπο. Η επίσκεψή μας στο μουσείο θα μας μείνει αξέχαστη!

Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές των τάξεων Β΄, Δ΄, Ε΄

laografiko (3) laografiko (4)