Τέλος Σχολικής Χρονιάς

Γιορτή Λήξης

endoftheyaer

Η  Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε από το 1ο Δημοτικό Ιστιαίας την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 .

Παιδιά, δάσκαλοι και γονείς έγιναν μια αγκαλιά και πλημύρισαν το προαύλιο του σχολείου για να απολαύσουν το πρόγραμμα που ετοίμασαν για αυτούς τόσο οι μαθητές (Α και ΣΤ τάξης ) όσο και οι δάσκαλοι ( των τάξεων ) με πολύ μεράκι .

Η γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδια των παιδιών και με παρουσίαση παραδοσιακών και όχι μόνο χορών.

Αμέσως μετά τα παιδιά της Α τάξης μαζί με τις δασκάλες Αναγνώστου Θ. και Γεραντώνη Ε. μας παρουσίασαν της «Αγάπης τα χρώματα» που απλόχερα μας έδωσαν οι ζωγράφοι με τις παλέτες τους  και οι πολύχρωμες κορδέλες στα χεράκια των υπόλοιπων junior μαθητών. Η παρουσίαση της Α  τάξης πλαισιώθηκε με μουσική  του Μ.Μητσιά (Χρώματα) ,της Τ.Τσανακλίδου (Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο και από τα Ζουζούνια (τραγούδια για τα χρώματα).

Όταν έπεσε το σκοτάδι η ΣΤ τάξη μαζί με τις δασκάλες Δρίτσα Μ. , Αρβανιτόγιαννη Μ και Αποστολακοπούλου Στ.(καθ. Αγγλικών) μας ταξίδεψαν σε δρόμους, χωράφια, μινώταυρους,  ξεριζωμό ,προσφυγιά, αγάπη, αγώνα  και τόσα άλλα που κρύβει η ζωή αποδίδοντας  δραματοποιημένα το Αγγλικό ποίημα «Life Is a Walk Across a Field» του Adrian Mitchell αλλά και Ρίτσο και Χικμέτ.

Η Δραματοποιημένη απαγγελία ήταν πλαισιωμένη με μουσικά κομμάτια όπως:Carusel (Ε.Ρεμπούτσικα), Ameli και Forrest Gump  (soundrack από τις ταινίες) Εderlezi (G. Bregovic), Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων (Μ.Χατζιδάκης)

Η νύχτα έπεφτε … η μουσική θεσπέσια , τα ανάλογα  βίντεο που παίζονταν στον προτζέκτορα ανεπανάληπτα, τα παιδιά υπέροχα και οι  μικρές ψιχάλες της καλοκαιριάτικης βροχούλας  συνέθεσαν ένα μαγευτικό σκηνικό που ο κόσμος της αυλής που παρακολουθούσε εκτίμησε δεόντως .Στο τέλος ακούστηκαν από τα παιδιά τα Τερατάκια  Τσέπης (Λ.Μαχαιρίτσα) και με το Καλοκαίρι (Δ.Σαββόπουλος) ξεχύθηκαν σε ένα πάρτι αποχαιρετισμού παρασύροντας και τους γονείς που χειροκροτούσαν συνέχεια.

Η γιορτή  του σχολείου μας τελείωσε με επιτυχία όπως και η φετινή σχολική χρονιά.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Από τον

Διευθυντή

Και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *