Η ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης , δημιούργησε και λειτουργεί στην ιστοσελίδα της στα μενού «Μαθητικά Θέματα» και «Διάφορα» Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών με την ονομασία «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω». Η επιστημονική υποστήριξη της Πύλης αυτής αποτελεί ευθύνη της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση της Διεύθυνσής μας (αριθμ. πρωτ.: 7611/26-3-2013).
Ι. Στόχος λειτουργίας της Πύλης
Στόχος της Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» είναι η αξιοποίηση από τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας κάθε δυνατής και αξιόπιστης πηγής πληροφοριών, σύμφωνα με τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και το θεσμικό πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι φορείς που συμπεριλαμβάνονται στην Πύλη παρέχουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/ες θα εργαστούν ερευνητικά αξιοποιώντας κάθε πηγή πληροφόρησης που διαθέτει ο φορέας και ανάλογα με τη θεματική που αυτοί ενδιαφέρονται.
ΙΙ. Όροι για τη χρήση της Πύλης από τις Σχολικές Μονάδες
Η χρήση της Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» από τις σχολικές μονάδες θα γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι φορείς πληροφοριών σε ό,τι αφορά την προσυνεννόηση με τον υπεύθυνο του φορέα, τον αριθμό των ερευνητών μαθητών και μαθητριών που μπορεί να δεχθεί στο αναγνωστήριό του ο φορέας, τη θεματική έρευνας που μπορεί να καλύψει κ.ά. Η σχολική μονάδα οφείλει να αξιοποιεί την Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» με τέτοιο τρόπο, ώστε η θεματική της επίσκεψης των μαθητών να έχει συνάφεια με το αντικείμενο πληροφόρησης του φορέα, τον οποίο σχεδιάζει να επισκεφτεί.
H Διευθύντρια της
Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης
Δρ. Άλκηστις Ζερβοπούλου
Φυσικός Ρ/Η
Πατήστε εδώ για να δείτε τους
Φορείς Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών
Πρόσφατα σχόλια