19ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Ιστοσελίδα 19ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας

Καλωσορίσατε

Σεπ 20231

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Στον ιστότοπο μας θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο. Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες και κατηγορίες για να μάθετε περισσότερα. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου, τον κανονισμό λειτουργίας, τις δράσεις του σχολείου και στοιχεία επικονωνίας. Αν θέλετε να δείτε τις ανακοινώσεις της διεύθυνσης του σχολείου για το σχολικό έτος 2023-24 μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία “Σημαντικές ανακοινώσεις”.

6

Χριστουγεννιάτικη δράση για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Δεκ 20234

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας στηρίζει το έργο του  οργανισμού το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» συγκεντρώνοντας βασικά είδη. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στον χώρο υποδοχής του σχολείου μέχρι την Τετάρτη 13/12/2023. Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα είδη που μπορούν να προσφερθούν για τον οργανισμό.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ

 

christmas

Το πακέτο της φιλίας

Δεκ 20234

Ένα μυστηριώδες πακέτο βρέθηκε αυτές τις μέρες στην τάξη του Α2. Το πακέτο ήταν η αφορμή για μια συζήτηση σχετικά με τη φιλία. Πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας; Πώς μπορούμε να χτίσουμε μια γερή φιλία; Το πακέτο έκρυβε τα μυστικά συστατικά για τη φιλία ( Ένα για κάθε γράμμα που έχουν μάθει ως τώρα οι μαθητές/τριες της Α τάξης).

Η συνταγή της φιλίας λοιπόν έχει μπόλικη Αγάπη και Νοιάξιμο, Συνεργασία για να λειτουργούμε ως Ομάδα και Ελευθερία για να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Τρέλες που τις κάνουμε παρέα και πολλά Ραντεβού για παιχνίδι. Τα παιδιά της τάξης διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλά ακόμα συστατικά και συμφώνησαν να βρίσκουν ένα σε κάθε καινούργιο γράμμα, ώστε να φτιάξουν το αλφαβητάρι της φιλίας ως το τέλος της χρονιάς.

Η δραστηριότητα συνδυάστηκε και με το μάθημα της γλώσσας, αφού οι μαθητές/τριες στο τέλος ζωγράφισαν και έστειλαν δώρα σε φίλους γράφοντας προτάσεις.

Μια σαλάτα για τον Τάσο

Δεκ 20234

Οι μαθητές/τριες του A2, στα πλαίσια του προγράμματος για τη Διατροφή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με αφορμή το μάθημα της γλώσσας «Σαλάτα για τον Τάσο», έγραψαν τη δική τους συνταγή για μια υγιεινή σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και την συνόδευσαν με την αντίστοιχη ζωγραφιά. Στο τέλος έφτιαξαν και απόλαυσαν μια νόστιμη φρουτοσαλάτα συνδυάζοντας τα αγαπημένα τους φρούτα.

 

Θέατρο Πόρτα

Νοέ 202329

Την Τετάρτη 29/11/2023 οι μαθητές/τριες της Δ, Ε, ΣΤ τάξης επισκέφθηκαν το θέατρο Πόρτα και παρακολούθησαν την παράσταση “Το νησί των θησαυρών” (σκηνοθεσία-διασκευή: Θωμάς Μοσχόπουλος).

 

Ψυχολόγος στο σχολείο

Νοέ 202328

Για το σχολικό έτος 2023-24, το σχολείο θα υποστηρίζεται από την ψυχολόγο Κα Σιούλα Ευαγγελία, η οποία θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Ώρα επικοινωνίας με την ψυχολόγο: Τρίτη 9.00-9.30 π. μ.

(τηλεφωνική επικοινωνία ή ατομική συνάντηση κατόπιν ραντεβού)

Η Διευθύντρια
Παππά Αλεξάνδρα

 

Αναμόρφωση Τμήματος Ένταξης

Νοέ 202328

Το τμήμα Ένταξης είναι μια εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή ειδικής αγωγής που λειτουργεί μέσα στο σχολείο και δέχεται παιδιά από όλες τις τάξεις με στόχο να παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη στον γνωστικό αλλά και στο κοινωνικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα ανάπτυξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Υποστηρίζεται πλέον από τη μόνιμη εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής κυρία Γκουτζαμάνη Δήμητρα και αλλάζει μορφή.

Στο τμήμα προστέθηκε μετά από την προσφορά της εκπαιδευτικού και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας:

Λογισμικό ειδικής αγωγής

Πλούσιο παιδαγωγικό υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια

Μεγάλο γραφείο εργασίας

Καρέκλα εκπαιδευτικού

Κουρτίνες

Χαλιά

Τραπέζι παιδικό και σκαμπό

Καθίσματα πουφ

Μαξιλάρια για τις καρέκλες των μαθητών

Βοηθητικό τραπέζι εργασίας

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή τους στο έργο μας.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί οι εκπλήξεις συνεχίζονται.

1α 1

2α 1

3α 1

 

Συλλαβομηχανές

Νοέ 202328

Μια κατασκευή που ενισχύει τη φωνολογική επίγνωση των μαθητών/τριων του Α2 και τους βοηθά να κάνουν εξάσκηση μέσα από το παιχνίδι. Οι μαθητές/τριες κρατούν σταθερό το γράμμα που μαθαίνουν κάθε φορά και, καθώς γυρνάνε την άλλη λωρίδα, διαβάζουν τις συλλαβές που σχηματίζονται. Σε κάποια άλλη στιγμή του μαθήματος, η εκπαιδευτικός λέει μια λέξη και οι μαθητές/τριες πρέπει να σχηματίσουν την πρώτη συλλαβή της λέξης. Καθώς σε αυτή την τάξη οι μαθητές/τριες μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα σύντομα θα μπουν και νέα «ανταλλακτικά» με τα καινούρια γράμματα που θα μάθουν.

Την επιμέλεια της δραστηριότητας έχει η δασκάλα του Α2 κα Στελλα Γιάκα.

1 9

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σκύλοι- Βοηθοί Ελλάδας”

Νοέ 202327

Δευτέρα 27/11/2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι μαθητές/τριες της Α τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σκύλοι- βοηθοί Ελλάδας”. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες εξοικειώθηκαν με την καθημερινότητα ενός τυφλού και έμαθαν πως μπορούν να βοηθήσουν έναν τυφλό άνθρωπο στον δρόμο είτε τον δουν μόνο του είτε με σκύλο οδηγό.

Πρακτική άσκηση φοιτητών/τριών ΣΕΦΑΑ

Νοέ 202323

Το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο το σχολείο μας είναι σχολείο επιλογής για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών/τριων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ. Η Πρακτική Άσκηση είναι το βασικό μέρος του υποχρεωτικού προπτυχιακού μαθήματος «Αθλητική Παιδαγωγική & Πρακτική Άσκηση στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση» και αποτελεί μια ευκαιρία για τους φοιτητές/τριες, να εφαρμόσουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας σε πραγματικό περιβάλλον, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου.

Δύο τέτοια μαθήματα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22/11/2023 με τα τμήματα Γ1 και Δ1. Καθώς η μέρα ήταν βροχερή το μάθημα Φυσικής Αγωγής έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Το θεματικό αντικείμενο και για τα δύο τμήματα ήταν εξοικείωση με βασικές  κινητικές δεξιότητες αλλά και δεξιότητες χειρισμού της μπάλας,  έχοντας ως σημείο αναφοράς το άθλημα του Ποδοσφαίρου. Την επίβλεψη των μαθημάτων είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας Κα Άννα Βαγγελακούδη και Κα Εύη Μαρκάκη. Οι μικροί μας μαθητές, παρά τον περιορισμό του χώρου, χάρηκαν και απόλαυσαν το μάθημα, σε κλίμα χαράς και συνεργασίας!

Ομαδική εργασία στα Αγγλικά

Νοέ 202320

Οι μαθητές/τριες του Γ2 ζωγράφισαν τα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου και έφτιαξαν το πρώτο τους βιβλιαράκι.

1 11

« Παλιότερα άρθρα

Σαν σήμερα

10/12: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υπογράφτηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετάφραση

Σκακιστική άσκησηΆνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων