Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης
Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης, το οποίο δημιουργήθηκε από το Δασαρχείο Ξάνθης και βρίσκεται στον χώρο του πρώην δασικού φυτωρίου. Η “ιδιαίτερη” είσοδός του, φτιαγμένη με πωρόλιθο και ασβεστόλιθο, δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση πως μπαίνει σε σπηλιά.
Τα νήπια του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο, όπου βρίσκονται ταριχευμένα πάνω από 80 είδη ζώων της περιοχής: αρκούδες, λύκοι, όρνια, αετοί αγριόγατες και δεκάδες άλλα, καθώς και εκθέματα που αφορούν την χλωρίδα και τα πετρώματα, αλλά και να απολαύσουν τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας που μας συνόδευσαν, αλλά και τους υπεύθυνους του Μουσείου για τη φιλοξενία!













