Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης, το οποίο   δημιουργήθηκε από το Δασαρχείο Ξάνθης και βρίσκεται στον χώρο του πρώην δασικού φυτωρίου. Η  “ιδιαίτερη” είσοδός του, φτιαγμένη με πωρόλιθο και ασβεστόλιθο,  δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση πως μπαίνει σε σπηλιά.

Τα νήπια  του σχολείου μας είχαν την  ευκαιρία να ξεναγηθούν στον εντυπωσιακό  εσωτερικό χώρο, όπου βρίσκονται ταριχευμένα πάνω από 80 είδη ζώων της περιοχής: αρκούδες, λύκοι, όρνια, αετοί αγριόγατες και δεκάδες άλλα, καθώς και  εκθέματα που αφορούν την χλωρίδα και τα πετρώματα, αλλά και να απολαύσουν τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.

Ευχαριστούμε  θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας που μας συνόδευσαν, αλλά και τους υπεύθυνους του Μουσείου για τη φιλοξενία!

fm3 fm2 fm1

μφι μουσ φυσ ιστ

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, οι πόρτες του σχολείου μας άνοιξαν για να υποδεχθούν τα νηπιάκια μας αλλά και τις οικογένειές τους σε μια εκδήλωση  για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς τους μέσα από ένα “κυνήγι κρυμμένου θησαυρού”. Απόλαυσαν γευστικά και θρεπτικά εδέσματα που  παρασκεύασαν μαζί,    έπαιξαν παιχνίδια στη  αυλή του σχολείου, χόρεψαν και διασκέδασαν.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας που με κέφι και ενθουσιασμό συμμετείχαν στην εκδήλωση.

oikogenia 3 oikogeneia 1 oikigenia 4dekatiano 2dekatiano 1

Ημέρα Υγιεινού Δεκατιανού

Η Δευτέρα  15 Μαΐου 2023, ορίστηκε ως   Ημέρα Υγιεινού Δεκατιανού από τα παιδιά του σχολείου μας, τα οποία  έκαναν τις δικές τους προτάσεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό δεκατιανό γεύμα. Μαζί με τους γονείς τους ετοίμασαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τα οποία παρουσίασαν στους συμμαθητές τους αλλά και στους υπόλοιπους γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, κερδίζοντας θερμά χειροκροτήματα για την προσπάθειά τους, αλλά και κολακευτικά σχόλια για το γευστικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε  θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας για την ενεργή συμμετοχή τους  στην υλοποίηση της δράσης.

δεκατιανο 1684849573131 1684849633750oik