“Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια ..”

Την Παρασκευή  7 Απριλίου 2023  οι μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης.  Κρατώντας τα χάρτινα “λαζαράκια” στα χέρια τους,  τραγούδησαν  “τα Κάλαντα του Λαζάρου” στην Δ/ντρια   Π.Ε. κα  Ευμ.  Στυλιανίδου κι έδωσαν τις  ευχές τους  για το Πάσχα.

Σας ευχαριστούμε  για τη “ζεστή” υποδοχή σας!

Καλή Ανάσταση!

καλ2 καλ1

καλ3

Στηρίζουμε τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Το σχολείο μας στήριξε για ακόμη μια φορά  το Παιδικό Χωρίο SOS Θράκης ενόψει της εορτής του Πάσχα. Γονείς και εκπαιδευτικοί αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται από τους υπεύθυνους του Οργανισμού,  συγκέντρωσαν  σχολικό υλικό (γραφική ύλη, τετράδια κλπ) τα οποία ταξινόμησαν και  τοποθέτησαν σε κιβώτια με τη βοήθεια των παιδιών.   Η αποστολή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών της σχολικής μας μονάδας  για την ευαισθησία και την πολύτιμη συνδρομή τους!

χωριο2 χωριο1

Εργαστήρια κατασκευών για το Πάσχα

Τη Δευτέρα  3/4, την Τρίτη 4/4  και την Τετάρτη 5/4/2023  οργανώθηκαν  στο σχολείο μας Δημιουργικά Εργαστήρια   κατασκευών ενόψει  της εορτής του Πάσχα .

Τα  παιδιά  με τη συνδρομή  γονέων και εκπαιδευτικών, επιστρατεύοντας την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών,  έφτιαξαν κάρτες με  ευχές για το Πάσχα και  όμορφα καλαθάκια, και  στόλισαν λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης. 

 πασχα2 πασχα1

Τέλος, διασκέδασαν παίζοντας το “κυνήγι των κρυμμένων αυγών”, όπου τα “παιδιά-λαγοί” με τη βοήθεια των γονέων τους προσπάθησαν να βρουν τα σοκολατένια  αβγουλάκια  που ήταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία στο χώρο του σχολείου.

Και ναι!! …τα κατάφεραν!!    Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους!  Καλό Πάσχα!

πα1

πα2

πασχα3