Πρόγραμμα μετάβασης απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Απρ 20237

Στα πλαίσια της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου το πρόγραμμα που αποφάσισε ο Σύλλογος μας να υλοποιήσει φέτος ήταν αυτό της μετάβασης απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι μετά απο συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς της α΄δημοτικού του 32ου Δημοτικού Σχολείου που είναι κοντά μας και με την συγκατάθεση της Διευθύντριάς του αλλά και των γονιών των παιδιών μας οργανώθηκαν δράσεις όπως ανταλλαγές επισκέψεων, συμπληρωση ερωτηματολογίων εκπαιδευτικών και γονέων ,  και τέλος συνεντεύξεις παιδιών.

Η αφόρμηση δόθηκε με  την επίσκεψη παλιού μας μαθητή του Στέφανου που εφυγε όχι μόνο απο το Νηπιαγωγείο αλλά και απο την πόλη μας. Ήρθε λοιπόν να μας δει λίγο μετά τις απόκριες και να μοιραστεί μαζί μας τα νέα του. Έτσι μάθαμε ότι το καινούριο του σχολείου έχει 12  δασκάλες και 6 δασκάλους. Ο Στέφανος μας είπε ότι στην τάξη του έχει δάσκαλο που κάνει πολλά μαθήματα με γράμματα και αριθμούς. Έχει όμως άλλο δάσκαλο για την γυμαστική, άλλον που κάνει εικαστικά ,  και αλλον που κάνει αγγλικά . Τα παιδιά τον παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένα και ένα παραπάνω όταν εμαθαν ότι κάνει εκτος απο αγγλικά ρώσσικα και τούρκικα!!!

στέφανος 1     με αλλαγή 1  

Λίγες μέρες μετά μία “έκπληξη” μας περίμενε στην παρεούλα μας

1

ήταν μια μεγάλη τσάντα μάλλον του Δημοτικού Σχολείου.  Η κυρία Μαρία βοήθησε να αναλύψουμε τα μυστικά της. Έτσι είδαμε μέσα της βιβλία

2 ΒΙΒΛΙΑ     πολλά βιβλία 4

κασετίνα 3 ΚΑΣΕΣΤΙΝΑ

αλλά και τετράδια  6τετραδια  

τα μοιραστήκαμε και γράψαμε στις ετικέτες το όνομά μας και το μάθημα της ¨Γλώσσας”

ήταν πολύ βαριά και δοκιμάσαμε  όλοι να την σύρουμε. IMG 20230327 122404

Βρήκαμε τον τρόπο ! Μπράβο μας.

Μετά στην στείλαμε και στην άλλη τάξη 5 1

Στις 23/3 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου. Εκείνη την μέρα τους υποδεχτήκαμε στην είσοδο του νηπιαγωγείου όλο ενθουσιασμό

1ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΗΜ   2ΥΠΟΔΟΧΗ

αφού τους ξεναγήσαμε στο σχολείο μας τους καλέσαμε στην αυλή να συμμετάσχουν στους παραδοσιακούς χορούς που κάναμε πρόβα για την εθνική μας γιορτή.

3 παλαμ    4 χορ   

επειδή ο χρόνος ήταν περιορισμένος αφού χορέψαμε κεράσαμε τα παιδάκια πορτοκαλάδες και τους προσφέραμε ένα μικρό δωράκι: μολυβάκι -λουλουδάκι

8ΔΩΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ   9.ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΑΠΑΙΔΑ

εμείς στο Δημοτικό στις 28/3. Ξεκινώντας με χαρά μόνο τα νήπια φυσικά.

1 1

2στο δρόμο 1   και φτάσαμε….  3 στην αυλή 4είσοδος Δημοτικού 1

έξω από την πόρτα της τάξης

IMG 20230328 093802

και μετά ,μέσα στην Α΄Δημοτικού 5 με΄σα στην τάξη 6 και εμείς μέσα

παρακολουθήσαμε το μάθημα και μετά καθήσαμε και εμείς στα θρανία και γράψαμε

8 γραφ 1 9 γραφ 1

Μετά κάναμε επίσκεψη στο γραφείο της Διευθύντριας

γραφείο Διευθ

στο κυλικείο…..

κυλικείο

και κάναμε μια βόλτα στην μεγάλη αυλή του δημοτικού!!!

στην αυλή

 

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα μετάβασης απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

20/12/1997: C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού "Γιάκοβλεφ" συντρίβεται στην Οινόη.Νεκρά ανασύρονται και τα πέντε μέλη του πληρώματος.

To 17o 2/θέσιο νηπιαγωγείο Βόλου, το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο του Βόλου κατασκευάστηκε από συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκίνησε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο 2013 κατόπιν μεταστέγασης από το κτηριακό συγκρότημα του  32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επι των οδών Γ.Δήμου και Βλαχάβα.

Σήμερα λειτουργεί ως 2/θέσιο με  2 τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης. Το Ολοήμερο τμήμα έπαψε να λειτουργεί μέσα στην χρονιά λόγω μείωσης των μαθητών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το  μαθητικό δυναμικό έχει πτωτική πορεία και κυμαίνεται περίπου μεταξύ 26-35 μαθητών.

Το κτήριο, που είναι εγκατεστημένο σε οικόπεδο ενός περίπου στρέμματος, είναι ισόγειο με μία κύρια είσοδο  επί της οδού Β. Κατράκη και μία είσοδο οχημάτων επίσης επί της ίδιας οδού. Η ύπαρξη δύο εισόδων εξυπηρέτησε πολύ στους καιρούς της πανδημίας που ζούμε γιατί διευκόλυνε ώστε το κάθε τμήμα να χρησιμοποιεί την δική του είσοδο.  Η κτηριακή υποδομή είναι αρκετά καλή λόγω της πρόσφατης κατασκευής, με μεγάλες αίθουσες και τεράστιο αύλειο χώρο. Επίσης τα χρώματα του είναι όμορφα επιλεγμένα και χαρούμενα.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, είναι ο απολύτως βασικός. Τόσο το γραφείο αλλά και οι δύο αίθουσες που χρησιμοποιούνται για διδασκαλία έχουν μόνο σταθερούς υπολογιστές (παλαιάς τεχνολογίας) συνδεμένους στο διαδίκτυο για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας . Η προγραμματισμένη για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (100τμ) χρησιμοποιείται από το ένα τμήμα, αυτό που συνήθως συνεχίζει σαν ολοήμερο, και εκεί βρίσκεται και η τραπεζαρία του τμήματος αυτού.  Η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για σχολικές εκδηλώσεις και παιδαγωγικές ενημερώσεις, αν και λόγω σχήματος , μοιάζει με 8 οπότε δεν είναι και τόσο κατάλληλη.   Η τρίτη και μικρότερη  αίθουσα διδασκαλίας κάνει χρήση χώρου χαλάρωσης αλλά και αποθηκευτικού χώρου, μια και δεν υπάρχει ούτε αποθήκη εντός του κτίριου.

Αν και το κτήριο είναι πάνω από 300 τ.μ. δεν διαθέτει ξεχωριστή τραπεζαρία ούτε κουζίνα γιατί δεν προβλέφθηκε στον σχεδιασμό. Η κουζίνα λοιπόν στεγάζεται στον τεράστιο χώρο της εισόδου με μοναδικό εξοπλισμό ένα ψυγείο μια και δεν υπάρχει χώρος για ηλεκτρική κουζίνα και απορροφητήρα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το αίθριο  που εξυπηρετεί τις ανάγκες αερισμού του χώρου και γύρω από αυτό λειτουργεί και η τραπεζαρία του δεύτερου τμήματος.

Υπάρχουν τουαλέτες προσωπικού , παιδιών και ΑΜΕΑ.

Το σχολείο διαθέτει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, ένα κλιματιστικό ντουλάπα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γιατί η έλλειψη κουρτινών σε όλο το κτήριο σε συνδυασμό με τους τεράστιους  τοίχους-υαλοπίνακες που διαθέτει δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου. Επίσης διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, καθώς και φύλαξη από ιδιωτική εταιρία κατά τις ώρες μη λειτουργίας της μονάδας.

Ο αύλειος χώρος δυστυχώς παρ’ότι πολύ μεγάλος δεν θυμίζει αυλή νηπιαγωγείου. Δεν είναι ούτε εξοπλισμένος με σταθερά παιχνίδια ούτε διαθέτει στέγαστρο, παρ’ όλες τις προσπάθειές μας. Το υλικό του δαπέδου στο μεγαλύτερο μέρος είναι κυβόλιθος που η εμπειρία μας μετά από σχεδόν 10 χρόνια χρήσης έδειξε ότι δεν είναι το καταλληλότερο. Τα παιδιά στην αυλή παίζουν με ένα μικρό τούνελ-κάμπια και δύο πλαστικά σπιτάκια.

Δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, παρά τις προσπάθειες ίδρυσής του λόγω του κόστους και του μικρού αριθμού των γονέων που κάθε φορά ανήκουν στο σχολείο μας

Τέλος το κτήριο διαθέτει ράμπα πρόσβασης ατόμων-μαθητών με κινητικά προβλήματα.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων