6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: ‘Να σου πω μια παροιμία;»

Μάι 202223

Αγαπάμε πολύ τα παραμύθια και όπως είναι φυσικό έχουμε διαβάσει πολλά, αλλά και έχουμε παίξει με αυτά. Έχουμε ακόμα πειραματιστεί να τα ζωγραφίσουμε με τον δικό μας τρόπο ή και να τους αλλάξουμε το τέλος ή να προσθέσουμε κάτι νέο στην πλοκή τους. Πάντα όμως θέλαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας να γράψουμε ένα δικό μας παραμύθι από την αρχή.  Έτσι δεν ήταν καθόλου δύσκολο να πειστούμε να συμμετάσχουμε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: ‘Να σου πω μια παροιμία;» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το μόνο που έλειπε ήταν να μάθουμε τι είναι αυτή η “παροιμία”. Μαζί με την κυρία μας λοιπόν,  αφού συζητήσαμε τι σημαίνει παροιμία και καταλάβαμε ότι είναι αυτό που μας διδάσκει η   πείρα πολλών ανθρώπων,  ακούσαμε πολλές παροιμίες και διαλέξαμε αυτή που με την φαντασία μας θα μπορούσαμε να υφάνουμε γύρω της μια ιστορία.  Στο “πι και φι” ήταν έτοιμος  “ένας έξυπνος γαϊδαράκος” . Με λίγη προσπάθεια ακόμα και ομαδική δουλειά έγινε και η εικονογράφηση όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός και με την άδεια των κηδεμόνων στείλαμε την συμμετοχή μας . Μετά το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να περιμένουμε ως τις 15 Μαΐου που θα ανακοινωνόταν το αποτέλεσμα.

Και ήρθε η μέρα , και είχαμε πολύ αγωνία…..

Μπορεί να μην κερδίσαμε , αν και πολύ θα το θέλαμε, αλλά χαρήκαμε πάρα πολύ όταν προχθές παραλάβαμε τον πρώτο μας ΕΠΑΙΝΟ!!!! Μπράβο !

και ιδού και το βραβείο μας.ΜΑΘΗΤΩΝ 2022 page 0001DSC02403

Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακούσετε ξανά για μας.

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: ‘Να σου πω μια παροιμία;»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

4/11/1821: Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα.

To 17o 2/θέσιο νηπιαγωγείο Βόλου, το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο του Βόλου κατασκευάστηκε από συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκίνησε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο 2013 κατόπιν μεταστέγασης από το κτηριακό συγκρότημα του  32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επι των οδών Γ.Δήμου και Βλαχάβα.

Σήμερα λειτουργεί ως 2/θέσιο με  2 τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης. Το Ολοήμερο τμήμα έπαψε να λειτουργεί μέσα στην χρονιά λόγω μείωσης των μαθητών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το  μαθητικό δυναμικό έχει πτωτική πορεία και κυμαίνεται περίπου μεταξύ 26-35 μαθητών.

Το κτήριο, που είναι εγκατεστημένο σε οικόπεδο ενός περίπου στρέμματος, είναι ισόγειο με μία κύρια είσοδο  επί της οδού Β. Κατράκη και μία είσοδο οχημάτων επίσης επί της ίδιας οδού. Η ύπαρξη δύο εισόδων εξυπηρέτησε πολύ στους καιρούς της πανδημίας που ζούμε γιατί διευκόλυνε ώστε το κάθε τμήμα να χρησιμοποιεί την δική του είσοδο.  Η κτηριακή υποδομή είναι αρκετά καλή λόγω της πρόσφατης κατασκευής, με μεγάλες αίθουσες και τεράστιο αύλειο χώρο. Επίσης τα χρώματα του είναι όμορφα επιλεγμένα και χαρούμενα.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, είναι ο απολύτως βασικός. Τόσο το γραφείο αλλά και οι δύο αίθουσες που χρησιμοποιούνται για διδασκαλία έχουν μόνο σταθερούς υπολογιστές (παλαιάς τεχνολογίας) συνδεμένους στο διαδίκτυο για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας . Η προγραμματισμένη για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (100τμ) χρησιμοποιείται από το ένα τμήμα, αυτό που συνήθως συνεχίζει σαν ολοήμερο, και εκεί βρίσκεται και η τραπεζαρία του τμήματος αυτού.  Η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για σχολικές εκδηλώσεις και παιδαγωγικές ενημερώσεις, αν και λόγω σχήματος , μοιάζει με 8 οπότε δεν είναι και τόσο κατάλληλη.   Η τρίτη και μικρότερη  αίθουσα διδασκαλίας κάνει χρήση χώρου χαλάρωσης αλλά και αποθηκευτικού χώρου, μια και δεν υπάρχει ούτε αποθήκη εντός του κτίριου.

Αν και το κτήριο είναι πάνω από 300 τ.μ. δεν διαθέτει ξεχωριστή τραπεζαρία ούτε κουζίνα γιατί δεν προβλέφθηκε στον σχεδιασμό. Η κουζίνα λοιπόν στεγάζεται στον τεράστιο χώρο της εισόδου με μοναδικό εξοπλισμό ένα ψυγείο μια και δεν υπάρχει χώρος για ηλεκτρική κουζίνα και απορροφητήρα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το αίθριο  που εξυπηρετεί τις ανάγκες αερισμού του χώρου και γύρω από αυτό λειτουργεί και η τραπεζαρία του δεύτερου τμήματος.

Υπάρχουν τουαλέτες προσωπικού , παιδιών και ΑΜΕΑ.

Το σχολείο διαθέτει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, ένα κλιματιστικό ντουλάπα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γιατί η έλλειψη κουρτινών σε όλο το κτήριο σε συνδυασμό με τους τεράστιους  τοίχους-υαλοπίνακες που διαθέτει δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου. Επίσης διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, καθώς και φύλαξη από ιδιωτική εταιρία κατά τις ώρες μη λειτουργίας της μονάδας.

Ο αύλειος χώρος δυστυχώς παρ’ότι πολύ μεγάλος δεν θυμίζει αυλή νηπιαγωγείου. Δεν είναι ούτε εξοπλισμένος με σταθερά παιχνίδια ούτε διαθέτει στέγαστρο, παρ’ όλες τις προσπάθειές μας. Το υλικό του δαπέδου στο μεγαλύτερο μέρος είναι κυβόλιθος που η εμπειρία μας μετά από σχεδόν 10 χρόνια χρήσης έδειξε ότι δεν είναι το καταλληλότερο. Τα παιδιά στην αυλή παίζουν με ένα μικρό τούνελ-κάμπια και δύο πλαστικά σπιτάκια.

Δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, παρά τις προσπάθειες ίδρυσής του λόγω του κόστους και του μικρού αριθμού των γονέων που κάθε φορά ανήκουν στο σχολείο μας

Τέλος το κτήριο διαθέτει ράμπα πρόσβασης ατόμων-μαθητών με κινητικά προβλήματα.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων