27 Ιανουαρίου Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος οι μαθητές της Γ ΄τάξης άκουσαν την ιστορία: 

 “Τα κίτρινα καπέλα “  της Κέλλυ Ματαθία-Κόβο.

Πρόκειται για την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που σώθηκε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η ιστορία της οικογένειας της συγγραφέα, όπως καταγράφηκε στη μνήμη της από την παιδική της ηλικία. 

Οι μαθητές της Γ1 τάξης παρουσίασαν τον ήρωα και τη σκηνή από την ιστορία που τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Οι μαθητές της Γ2 τάξης μετά την ακρόαση του παραμυθιού συζήτησαν για τα συναισθήματα των ηρώων, πώς αισθάνθηκαν οι ίδιοι,   ερμήνευσαν τη χρήση των χρωμάτων που χρησιμοποίησε η εικονογράφος , έφτιαξαν το Αλφάβητο των Συναισθημάτων της ιστορίας , συνέταξαν κρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα που να καλούν σε βοήθεια  και ζωγράφισαν τα θεριά….



Λήψη αρχείου