6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου όπως τρέξιμο, σκυταλοδρομία και αερόβιες κινητικές δραστηριότητες.

Υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Παπαδόπουλος Κοσμάς

Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν και σε «κυνήγι βιβλίων» στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας της Σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης  με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για την σωστή διατροφή.

Τα βιβλία που ανακάλυψαν τα παιδιά ήταν:

Α΄τάξη: «Αγησίλαος» , Μπάσλαμ Δημήτρης

Β΄τάξη: «Ένα ψάρι στο κακάο», Τορόση Ελένη , «Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι», Τριανταφύλλου Σώτη

Γ΄τάξη: «5 σωματοφύλακες κρυμμένοι στο ψυγείο», Βερούλη Άννα-Νίκος Μιχαλόπουλος

Δ΄τάξη: «Περιπέτεια στη Λιχουδανία», Μουρίκη Κατερίνα

Ε΄τάξη:»Αναταραχή στην κουζίνα»΄, Τερζόπουλος Βασίλης

Στ΄τάξη:»Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους», Βαλάση Ζωή

Εικόνες από το «Κυνήγι βιβλίων της Στ΄τάξης

 

Η Γ1 τάξη με αφορμή το βιβλίο » 5 σωματοφύλακες κρυμμένοι στο ψυγείο» έφτιαξε μια αφίσα με τη μέθοδο κολάζ.

Η Γ2 τάξη με αφορμή το βιβλίο «5 σωματοφύλακες κρυμμένοι στο ψυγείο» ασχολήθηκε με τις ομάδες των τροφών και τις παρουσίασε σε μια μεγάλη αφίσα. Οι μαθητές σε ομάδες ζωγράφισαν,επίσης, έναν ποδοσφαιριστή και μια αθλήτρια του τένις.

23/09/2019 Φθινοπωρινή Ισημερία

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

Αστρονομικό φαινόμενο κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα  έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Συμπίπτει πάντα με την 22α ή την 23η Σεπτεμβρίου.

Φθινοπωρινή Ισημερία ονομάζεται στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας και σηματοδοτεί την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους. Στη συνέχεια η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα να φτάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της  22ας Δεκεμβρίου.

Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης, γι΄αυτό καλείται εαρινή. Στη συνέχεια η ημέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει, ώσπου η ημέρα να φτάσει στο ζενίθ της κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 22ας Δεκεμβρίου.

Αρκετά αρχαιοελληνικά ημερολόγια, ανάμεσά τους των Λακεδαιμονίων και των Μακεδόνων, είχαν ως αφετηρία (Πρωτοχρονιά) τη φθινοπωρινή ισημερία.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμος σχολεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο  καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/09/019 και ώρα 9.00.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες  να έχουν μαζί τους τις σχολικές τους τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Καλή Σχολική Χρονιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 14/06/2019,  στις 8:30  το πρωί θα δοθούν οι έλεγχοι Γ΄Τριμήνου και οι Τίτλοι Προόδου των μαθητών του σχολείου.

Εικαστικές δημιουργίες στον χώρο του σχολείου

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τίνα Κώτση, καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου μας!!!

Πασχαλινές δημιουργίες!!!

Με απλά υλικά οι μαθητές της Γ΄τάξης έβαλαν τη φαντασία τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους διακόσμησαν λαμπάδες και δημιούργησαν πασχαλινές κατασκευές!!!

 

… ο μελισσόκηπός μας μεγαλώνει….

Και μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια που δεχτήκαμε συνεχίζουμε την προσπάθεια…

Ευχαριστούμε θερμά την Στ2 τάξη που  προσφέρει μελισσόφυτα στον κήπο του σχολείου!!!