ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

“Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, 

αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει”

Πλούταρχος

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, μέσω της οποίας έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε για την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου, τις δραστηριότητες/δράσεις, τις εκδηλώσεις, τους στόχους μας και γενικά για το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται, εντός και εκτός της σχολικής τάξης.        Ευελπιστούμε ότι ο νέος διαδικτυακός μας χώρος, θα αποτελέσει ένα μέσο ανοικτής επικοινωνίας και συνεργασίας  με όλους τους φορείς, έτσι ώστε  όλοι μαζί να συμβάλουμε θετικά στη δημιουργία ενός  δημοκρατικού, συμπεριληπτικού, ποιοτικά αναβαθμισμένου σχολείου, με όλα τα παιδιά να βιώνουν τη χαρά της μάθησης  και να δημιουργούν, σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον αγάπης, φιλίας, αποδοχής και  συνεργασίας. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου ιστοχώρου του σχολείου μας και σας ευχόμαστε

Kαλή περιήγηση!

 

 

 

δανειστικη βιβλιοθηκη

       

  Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο  σαν ένα είδος βιβλιοθήκης.  

   Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Αργεντινός συγγραφέας      

  

                                     15ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ                                       

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί η

δανειστική βιβλιοθήκη  του σχολείου μας σύμφωνα

με το παρακάτω πρόγραμμα:     

ΔΕΥΤΕΡΑ     3η ώρα   (10.00 π.μ – 10.45 π.μ.)    για τις τάξεις    Β΄1,   Δ΄1,   ΣΤ΄1,  ΣΤ΄2

ΤΕΤΑΡΤΗ    4η  ώρα  (10.45 π.μ – 11.30 π.μ.)   για τις τάξεις     Β΄2,  Γ΄1,  Γ΄2,  Δ΄2,  Ε΄1,  Ε΄2

                                                                         ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

                                                                       ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

       

              

                 

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας

20231110 093959

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές της Γ’ , Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών  το οποίο διαθέτει εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν διαχρονικά στη μακραίωνη ιστορία της Βοιωτίας από το 33000π.Χ μέχρι το 19ο αι. μέσα από χαρακτηριστικά ευρήματα, ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις αλλά και τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος και τα αρχιτεκτονήματα στα θεμέλια του κτιρίου.

GOOD FOOD IS GOOD MOOD

Bright Modern Good Food Good Mood Instagram Post 0

Οι μαθητές του Δ1 τμήματος στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στη θεματική ενότητα «ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ» και συγκεκριμένα στην υποενότητα « Διατροφή» συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning , τετράμηνης διάρκειας με τίτλο : «Good food is Good mood». Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν και να μάθουν τη σημασία της καλής και υγιεινής διατροφής και τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία των ανθρώπων.

Σε μια εποχή που το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό είναι πολύ δημοφιλές  οι μαθητές  θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν  τη σημασία της Καλής και Υγιεινής Διατροφής. Θα έρθουν σε επαφή με  ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή μέσω παιχνιδιών, εργαλείων Web2 και δραστηριοτήτων που μοιάζουν με παιχνίδι.

HEALTHY GENERATION SAFE FUTURE

HEALTHY 0

Οι μαθητές του Δ1 στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και παράλληλα με το πρόγραμμα e Twinning «Good food is good mood» θα συμμετάσχει  στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Twinning με τίτλο «Healthy Generation Safe Future» ,το οποίο θα διαρκέσει οκτώ μήνες. Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές θα ασχοληθούν με την υγιεινή διατροφή ,την ψυχική υγεία και την οικολογία. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν υγιείς συνήθεις για να μπορούν να απολαύσουν ένα υγιές και ασφαλές μέλλον.

Παρά τη διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία, ο κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει πολλές απειλές όπως η κλιματική αλλαγή, η πείνα, η ρύπανση των υδάτινων πόρων με βιομηχανικά απόβλητα και η μείωση των πόρων. Αυξανόμενες επιδημίες, δυσκολία πρόσβασης σε υγιεινά τρόφιμα και μέσα ενημέρωσης που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους σε ανθυγιεινές δίαιτες. Πολλά προβλήματα επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων σήμερα. Εθισμός στην τεχνολογία, ακτινοβολία που εκπέμπεται από τεχνολογικά προϊόντα, άγχος που προκαλείται από τη βιομηχανική κοινωνία και άγχος. Πολλές αρνητικές καταστάσεις επηρεάζουν όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε τις αρνητικές συνέπειες της σύγχρονης εποχής. Μέσα από σύγχρονα εργαλεία web 2.0 και  web 3.0 οι μαθητές θα μάθουν  τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και θα ερευνήσουν τις υγιεινές περιβαλλοντικές συνθήκες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων.

Γιορτή Πολυτεχνείου 2023

Δήμος Σάμης Πολυτεχνείο 002

Την επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου γιορτάσαμε την Παρασκευή 17 Νοέμβρη  με μία υπέροχη γιορτή, που διοργάνωσε η Δ’ τάξη του σχολείου μας, με τις δασκάλες των τμημάτων κ. Γκάβαλη Χρύσα και  κ. Κυτίνου Έλλη. Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής είχε αναλάβει η μουσικός του σχολείου κ. Σπυροπούλου Γεωργία.Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα οι μαθητές μας μέσα από το χρονικό, τα ποιήματα, τα τραγούδια, τις προβολές και τις πλούσιες εικόνες, κατόρθωσαν να ζωντανέψουν τα θλιβερά γεγονότα ,που συνέβησαν εκείνες τις τρεις μέρες του Νοέμβρη του ‘73 , να μας θυμίσουν συνθήματα της εποχής και να μας τονίσουν τη διαχρονικότητά τους. Η Διευθύντρια του σχολείου,  κ. Φωτεινή Αρτσίτα, στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τονίζοντας την αξία της συνεργασίας σε κάθε δράση της σχολικής μονάδας. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

 

15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

 Αρχική σελίδα

1η σελίδα

2η σελίδα

3η σελίδα

4η σελίδα

5η σελίδα

6η σελίδα

Επικοινωνία

Τελευταία

ενημέρωση:

28-2-2013

Σελίδες που τροποποιήθηκαν τελευταία:

 

Συντελεστές

ιστοχώρου:

 

Εξερευνήστε την ιστοσελίδατου σχολείου μας.

Θα βρείτε πληροφορίες για το 15ο Δημοτικό Σχολείο της Χαλκίδας, δραστηριότητες των μαθητών, ανακοινώσεις, εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, πληροφορίες για την πόλη της Χαλκίδας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟ Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας συνδιοργανώνουν Επιμορφωτική Συνάντηση τη Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Σχολείου με θέματα:

1ο θέμα:

«Διαδικασία Αξιολόγησης- Διαφοροδιάγνωσης μαθητών από το ΚΕΔΔΥ».

Εισηγητής κ. Καλτσάς Ιωάννης, Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ.

2ο θέμα:

«Ενδοσχολική βία  και τρόποι αντιμετώπισής της».

Εισηγητής κ. Καρυστινός Ανδρέας, ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ.

1η σελίδα: Παρουσιάζουμε το σχολείο μας, το 15ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Ίδρυση, ιστορία, λειτουργία, εγκαταστάσεις…
2η σελίδα: Το προσωπικό του Σχολείου μας.
3η σελίδα: Δείτε πληροφορίες για την πόλη της Χαλκίδας, την ιστορία της, τα τουριστικά αξιοθέατα. Διαβάστε για τη γειτονιά του Σχολείου μας.
4η σελίδα: Οι δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας. Εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές επισκέψεις. Δραστηριότητες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αγωγή υγείας…
5η σελίδα: Έργα και δημιουργίες μαθητών του Σχολείου. Εργασίες και δημοσιεύσεις του προσωπικού του Σχολείου.
6η σελίδα: Χρήσιμες ιστοσελίδες και εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι.
Επικοινωνία

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού 2023

10η Πανελλήνια Ημέρα

   Τη Δευτέρα 25/9/2023 γιορτάζοντας την «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο                                                                                        πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού 2023» το σχολείο μας                                                                                                     επισκέφτηκε το ActivePark στο Σχηματάρι. Με κοινό σύνθημα «Η κίνηση δίνει ζωή»                                                                                                   υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις / δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η                                                                                                   θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία                                                                                 των μαθητών μας.

202103190459510512

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων λόγω εκλογών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 , λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Παρακάτω επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος.

_-_109440_-_2023_-_Λειτουργία_σχολικών_μονάδων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΞΑΕ)

15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 11-09-2023

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΕ
1η ΩΡΑ  8:15-8:45 (30΄)
      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 8:45-08:55(10΄)
2η ΩΡΑ   8:55-9:25 (30΄)
      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 9:25-09:35 (10΄)
3η ΩΡΑ    09:35-10:05 (30΄)
        ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10:05-10:15(10΄)
4η ΩΡΑ    10:15-10:45 (30΄)
       ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10:45-10:55 (10΄)
5η ΩΡΑ    10:55-11:25 (30΄)
       ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 11:25-11:35 (10΄)
6η ΩΡΑ    11:35-12:05 (30΄)

ΦΕΚ ΕΞΑΕ 4188/ΤΕΥΧΟΣ Β/10-09-21