21 Ιουνίου γιορτή του πατέρα!!
“Ημέρα του Πατέρα” λοιπόν και, παρόλο που δεν έχουμε σχολείο για να τους φτιάξουμε κατιτίς,είναι ευκαιρία να πούμε “Χρόνια Πολλά πατέρα” σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου, για να τιμήσουμε τον πατέρα γεννήτορα,τροφό, παιδαγωγό, που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει, που γίνεται παράδειγμα για κείνο. Αν η μητέρα είναι το ένα θεμέλιο της οικογένειας, ο πατέρας σίγουρα είναι το άλλο. Γι αυτό, αυτοδίκαια, ο πατέρας γιορτάζεται την 3η Κυριακή του Ιουνίου εδώ και ένα αιώνα.
Οι όποιες εξαιρέσεις δεν στοιχειοθετούν κανένα δικαίωμα για αποκαθήλωση του πατέρα από το βάθρο που τον τοποθέτησε η ιστορία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία ή η κοινωνική εμπειρία.
Και, αν δεν είναι πια στη ζωή για να του εκφράσουμε άμεσα την ευγνωμοσύνη μας και να του προσφέρουμε ένα λευκό τριαντάφυλλο, ας ψιθυρίσουμε ένα “ευχαριστώ” με το βλέμμα μας στον ουρανό”!
Χρόνια πολλά μπαμπά και σ’αγαπώ πολύ!!
Μου αρεσει παρα πολυ