Από το στάχυ στο ψωμί!
Η καλλιέργεια του σιταριού χρονολογείται στους προϊστορικούς χρόνους και ο καρπός του αποτελεί μια βασική τροφή που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή του αλευριού. Το αλεύρι μαζί με νερό, αλάτι και μαγιά μας χαρίζει τη βασική συνταγή για το ψωμί. Την ιστορία του πολύτιμου αυτού αγαθού είχαμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε στο Νηπιαγωγείο μας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 με τη βοήθεια της κ. Βαρβάρας. Μπήκαμε σε χρονοκάψουλα, συναντήσαμε τη θεά Δήμητρα και δραματοποιήσαμε το μύθο της. Μεταμορφωθήκαμε σε γεωργούς χρησιμοποιώντας αντικείμενα και εργαλεία του παρελθόντος, παρασκευάσαμε το ψωμάκι μας και με την πινακωτή το μεταφέραμε στο φούρνο για ψήσιμο.