Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Διενέργεια Self-test και χρήση μάσκας στο Νηπιαγωγείο

 

 Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ

 Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής)είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένοι μας μαθητές Καλή Χρονιά!!!

Το πρώτο μας ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-09-2021.

Στις  09.30  π.μ. στον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου μας θα τελεστεί ο Αγιασμός για την έναρξη της  σχολικής χρονιάς.

Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από ένα γονέα-συνοδό και όλοι μας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα φοράμε μάσκα και φυσικά θα κρατάμε τις αποστάσεις μας!

 

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόησης από Covid-19.

«Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test,μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο,χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από τη Δευτέρα.

Mαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της

πλατφόρμας self-testing.gov.gr

Συμπληρώνουν την κάρτα μαθητή, την εκτυπώνουν και την υπογράφουν.   

Εάν δε διαθέτετε εκτυπωτή μπορείτε να αντιγράψετε τα στοιχεία της κάρτας σε ένα χαρτί, να την συμπληρώσετε και να την υπογράψετε.

Σε περίπτωση που δεν προσκομίσετε την κάρτα μαθητή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη Δευτέρα το πρωί ο μαθητής δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (13)

 

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Made with Padlet

Διαλέξτε όποιο παραμύθι  σας αρέσει. Ακούστε το.

Διαλέξτε τι θα κάνετε στη συνέχεια:
• Ζωγραφίστε το εξώφυλλό του και γράψτε τον τίτλο.
• Ζωγραφίστε την αγαπημένη σας σκηνή, περιγράψτε την με λόγια στους δικούς σας.
• Παρουσιάστε το βιβλίο στην οικογένειά σας!!!

Ανεβάστε τις ζωγραφιές σας στην e-class  στο πεδίο ΜΗΝΥΜΑΤΑ  ή στο email  του Νηπιαγωγείου, για να τις αναρτήσουμε στον τοίχο των εργασιών του ιστολογίου μας.

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από   16-03-2021 μέχρι και   29-03-2021 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ωράριο  14:10 έως 16:20 για τα Νηπιαγωγεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2021-2022

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές
μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

Στο email  του νηπιαγωγείου/ mail@10nip-korinth.kor.sch.gr

Τηλέφωνο 2741020404 .

Δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε είναι   τα εξής:

Φωτοτυπία από το βιβλιάριο υγείας τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας το οποίο συμπληρώνεται από παιδίατρο.

Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και του δεύτερου γονέα.

Αίτηση εγγραφής στο προαιρετικό  ολοήμερο πρόγραμμα.

Γνωμάτευση από  Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΑΤΟΜΙΚΟ-ΔΕΛΤΙΟ-ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΟΝΕΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΤΟ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΑΔΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦIΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ