«Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση»
Στις 12 Μαΐου συμμετείχαμε στο webinar με τίτλο «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση» που είχε διοργανώσει το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων και κεντρικούς ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Κώτση – Επίκουρο Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Πρόεδρο της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων και την κ. Στεφανία Φερεντίνου-Λογοθεραπεύτρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΙ & Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Το βίντεο από το webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://bit.ly/38x860B
Συμμετοχή στο “Η δύναμη στο πιάτο μου”
Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης αποτελεί μια ιστορική εκστρατεία της ActionAid που υλοποιείται ήδη 19 χρόνια και στόχο έχει να ενώνει τις φωνές των παιδιών και των νέων και να τους δώσει τον χώρο να δράσουν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο.
Φέτος η δύναμη βρίσκεται στο πιάτο και το φαγητό μας! Οι δράσεις της φετινής κινητοποίησης διερευνούν τη σχέση της κλιματικής αλλαγής με τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε την τροφή μας, δίνοντας έμφαση στην σπατάλη τροφής (food waste).
Κεντρική δράση για τη φετινή εκστρατεία είναι η δημιουργία βιώσιμων έργων τέχνης από τα ίδια τα παιδιά.
Το έργο που δημιουργήθηκε ονομάστηκε “Το ερωτευμένο ζευγάρι”
Οι συμμετοχές αναρτώνται στο στο Padlet της δράσης – εδώ https://el.padlet.com/ActionAidEducationHellas/9wz71t7jivk4zlj3 μαζί με έργα μαθητών και μαθητριών και από άλλα σχολεία της χώρας.
BRAVO SCHOOLS Η ψηφοφορία ξεκίνησε…
Το σχολείο μας συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2022, για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών & των μαθητριών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!
Ψηφίστε τώρα τις καλύτερες πρωτοβουλίες & δράσεις με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων.
Αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές για να ενταχθεί το σχολείο μας, ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας, στο Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης!
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!
Διάρκεια ψηφοφορίας από 16 έως 31 Μαΐου 2022
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ! !
Στην αντίστοιχη σελίδα (BRAVO SCHOOLS 2021-2022) θα βρείτε τους συνδέσμους για να ψηφίσετε!!!
Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βravo Schools» (Πρωινό 2)
To Πρωινό τμήμα 2 συμμετείχε στο Μαθητικό Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools» που στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη δράση
Ζωγράφισε ένα πουλί -“Draw a Bird Day”
και τη δράση «Μίλα Τώρα» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ενάντια στον εκφοβισμό και τη σχολική βία
Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής
Το Πρωινό Τμήμα 1 συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής με θέμα “Αγροτική παραγωγή : Ο πλούτος του τόπου μας” και παρουσιάζει το βιολογικό γιαούρτι από γάλα γαϊδάρας από την “Ομάδα Παραγωγών Γιαννιώτκο Γάλα”
29-04-22 Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση
29-04-22 Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση
Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα (3-5-2022) με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:
Στα σχολεία:
- Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
- Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
- Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:
- Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:
- Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
- Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
- Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
- Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:
- Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
- Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
- Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)








