Χριστουγενιάτικο Αφιέρωμα στα Δικαιώματα των Παιδιών.

Σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή πλημμυρισμένη από ΑΓΑΠΗ-ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΑ  οι μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπεύθυνος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τομπούλογλου

Η αυλαία άνοιξε με την περσινή μαθήτρια του σχολείου μας, Έλλη Χαντσίδου, που απήγγειλε το βραβευμένο ποίημα της «Οι μαύροι δεν ξεβάφουν».

Ακολούθησε το Μουσικό μέρος της εκδήλωσης το οποίο συγκίνησε και εντυπωσίασε το κοινό.  Με τους ρυθμικούς ήχους των τυμπάνων της Ορχήστρας, τα παιδιά της Χορωδίας κρατώντας αναμμένα φαναράκια κύκλωσαν τους Θεατές, αγκαλιάζοντας  “Όλα τα παιδιά της Γης”.  Συνέχισαν με μουσικές αφιερωμένες στην πίστη και την αγάπη και  αποχώρησαν ψάλλοντας ένα αφρικάνικο  θρησκευτικό ύμνο για την ειρήνη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να  μοιραστούν τις  δημιουργίες των παιδιών και να απολαύσουν τους μικρότερους μαθητές/τριες στην πρώτη τους εμφάνιση στη Χριστογεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Τα Χριστουγεννιάτικα σκετσάκια ετοίμασαν τα τμήματα Α1 και Α2 με τις δασκάλες κ. Καρτσούνη Μαρία και κ. Σαρίδου Τασούλα.

Για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των ΣΤ2 και Ε2 με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ. Χαραβιτσίδου Αναστασία και κ. Κασάπη Αγγελική.

Στα πλαίσια των κατευθύνσεων ενεπλάκησαν όλοι/ες οι  μαθητές/τριες του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων:

  • Αγγλικής Γλώσσας ,  κ. Παπασταύρου Μαρία
  • Μουσικής,  κ. Τασιούλα Γιούλη
  • Εικαστικών, κ. Τσατάλη Ανδρονίκη
  • Θεατρικής Αγωγής, κ. Χερκελετσή Φωτεινή
  • Πληροφορικής, κ. Τσέρος Βασίλης.