Ημέρα Aκαδημαϊκής Eνημέρωσης και Σταδιοδρομίας

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει “Ημέρα ακαδημαϊκής ενημέρωσης και σταδιοδρομίας” 

το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρες 10:30 έως 20:00, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

       Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δρ Έφη Θεοδωράκη ανέφερε πως στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών, των γονέων/κηδεμόνων και των φοιτητών για όλα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και αφορούν την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, η επαφή με την αγορά εργασίας, οι σπουδές και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

      Μέσα από την απόκτηση όλων των απαραίτητων πληροφοριών για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις καινοτόμες εξειδικεύσεις και τις διεπιστημονικές επιλογές που τους προσφέρονται, προκειμένου να οδηγηθούν σε μοναδικά μονοπάτια καριέρας.

          Κατά τη διάρκεια της δράσης θα δοθούν από τους φορείς (κολλέγια, ΙΕΚ κλπ) υποτροφίες και εκπτώσεις σε προγράμματα σπουδών.

Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πειραματικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-25

 

Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών τριών στην εισαγωγική τάξη των Πειραματικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας!

Την Πεμπτη 30 Μαίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια του εκδρομή στο κτήμα Αγνάντι στο Λευκοχώρι.

Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φύση και έκαναν δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία, σκοποβολή, κανόε σε λιμνούλα και αθλοπαιδειές.

Ήταν όλα πολύ ενδιαφέροντα και ενθουσίασαν μαθητές και γονείς.

1 1 2

 

Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-25

Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-25Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων

ΖΩ.Ε.Σ. (Ζωοφιλικες Ενημερώσεις Σχολείων)

Η σχολική χρονιά τελειώνει…
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται!

Μεγάλη η χαρά μας που οι ΖΩ.Ε.Σ. (Ζωοφιλικες Ενημερώσεις Σχολείων) επισκέφθηκαν το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας!
Η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου μάγεψε τους μικρούς μαθητές με τη διαδραστική της παρουσίαση για την ενσυναίσθηση και την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Μαζί της αυτή τη φορά ο Άξελ, ένας πρώην κακοποιημένος σκύλος που απειλήθηκε με ευθανασία -γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνος – εντούτοις σήμερα -μετά από κατάλληλη εκπαίδευση- συμμετέχει σε προγράμματα εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και ζωοθεραπείας, “θεραπεύοντας” με το δικό του μοναδικό τρόπο παιδικές ψυχές!

Ζωντανή απόδειξη ότι τα πάντα είναι θέμα εκπαίδευσης…

7777

 

Βιβλιοδρομιες 2024

Στις 17/5 το σχολείο μας φιλοξένησε τον διαγωνισμό φιλαναγνωσιας Βιβλιοδρομιες 2024 που διοργάνωσε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Ο διαγωνισμός στόχο έχει να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο ανάγνωσης παιδικού βιβλίου ,στη συνεργασία μέσα από την ομαδική συμμετοχή και να τα εξοικειώσει με τη διαδικασία ενός επίσημου διαγωνισμού. Απο το σχολείο μας συμμετείχαν 17 μαθητες/τριες της Ε και Στ τάξης! Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλά αποτελέσματα!

r1 r2

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Η 1η Ιουνίου είναι καθιερωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012 ως η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων.
Την ημέρα αυτή αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο και την τεράστια σημασία της γονικής μέριμνας στην ανάπτυξη των παιδιών και τιμούμε όλους τους γονείς, που με αγάπη και αφοσίωση, 365 μέρες τον χρόνο, δίνουν όλο τους τον εαυτό για να διαμορφώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον των παιδιών τους.