Νοέ 09
25

Δράση ΤΩΡΑ! Με τις Επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2009-10) από στις 25-11-2009

 addaaa.jpg

Στις 24/11 Επιτροπές Αγώνα Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. από την Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση, μαζί με εκπροσώπους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τις εξαγγελίες της Υπ. Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και το νέο γύρο διαλόγου για τις προγραμματιζόμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση, που φέρνουν με γοργά βήματα το σχολείο της αγοράς, καθώς:
Μέσω της στρατηγικής της Δια Βίου Μάθησης προωθείται το σχολείο Α.Ε., η παράδοση της επιμόρφωσης σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Μέσω των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.) τα σχολεία χωρίζονται σε «καλά» και «κακά». Ανάλογα, θα διαμορφώνεται όχι μόνο η χρηματοδότησή τους, αλλά και το πρόγραμμα σπουδών τους. Για την εργατική τάξη θα διαμορφωθούν σχολεία «ανοιχτά» στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η Υπουργός Παιδείας έκανε καθαρό πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της Περιφέρειας. Πρόκειται για το «αποκεντρωμένο»-διαφοροποιημένο σχολείο που τριχοτομεί το σχολικό πρόγραμμα σε κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό – τοπικό και εντείνει την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων.
Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και υπακούοντας στις επιταγές του ΣΕΒ, προωθεί την επάνδρωση της εκπαίδευσης με διευθυντές-manager και στελέχη που θα υπηρετούν την επιχειρηματικότητα και το σχολείο-επιχείρηση.
Στην συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Μπίρμπα, τέθηκε από την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ το θέμα της πλήρους παράδοσης της Παιδείας στην υπηρεσία της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις – εργασιακού μεσαίωνα – που ανοίγεται για παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς, με βάση τα επερχόμενα μέτρα. Επίσης, η αντιπροσωπεία παρουσίασε έκθεση η οποία αποκάλυπτε το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σε δεκάδες νηπιαγωγεία της πόλης, τα οποία λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια, σε ενοικιασμένους, ακατάλληλους χώρους, οι οποίοι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν ούτε καν προαύλιο!
Όσον αφορά τα συγκεκριμένα αυτά ζητήματα, στο μεν πρώτο ζήτημα ο κ. Μπίρμας ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι προσωπικά (!) δεν πιστεύει ότι αυτά θα εφαρμοστούν – την στιγμή που αποτελούν κεντρικούς άξονες της πολιτικής της ΕΕ και του ΕΚΟΦΙΝ –  όσο δε για το κτιριακό πρόβλημα απάντησε πως η μοναδική, άμεση λύση που μπορεί να δοθεί, στηρίζεται στην απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία επαρκούν για 15 μόλις σχολικά συγκροτήματα σε όλη την Περιφέρεια.
Καμία επανάπαυση! Οργάνωση της πάλης, Τώρα!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους το επόμενο διάστημα σε οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα και τους συλλόγους του εκπαιδευτικού κινήματος (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών, Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών – ΣΙΕΛ), για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την παιδεία των λαϊκών αναγκών και τις ανάγκες του εκπαιδευτικού.
Διεκδικούμε:
Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.

Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων στην ΠΔΣ και την ενισχυτική.

Μέτρα για τη νέα γρίπη. Να προσληφθούν τώρα καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στα σχολεία.



Αφήστε μια απάντηση