ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΠΑΣΧΑ | , στις 31-03-2018

Τελευταίες μέρες στο σχολείο πριν από τις πασχαλινές μας διακοπές και ήρθε η ώρα των πασχαλινών παιχνιδιών

1ο Παιχνίδι:

<< Βοήθησε το λαγό να μαζέψει αυγά για όλα τα καλά παιδιά>>

Καλούμε τα παιδιά ανά δύο. Δίνουμε σε κάθε παιδί από δέκα αυγά. Ποιο πρώτα θα καταφέρει να δώσει όλα τα αυγά του στο λαγό; Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι εναλλάξ. Βάζουν μέσα στην αγκαλιά του λαγού τόσα αυγά όσα τους λέει ο αριθμός στο ζάρι. Νικητής είναι το παιδί που πρώτο θα δώσει όλα τα αυγά του στο λαγό. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι τα δώσουν όλα τα παιδιά τα αυγά τους στο λαγό.

2ο Παιχνίδι:

 Πασχαλινές σκυταλοδρομίες με αυγά-γράμματα της αλφαβήτας.

Τα παιδιά σε δυο ισάριθμες σειρές στέκονται σε μια απόσταση από δύο λαγούς –στεφάνια ,που είναι τοποθετημένοι απέναντι τους,. Μέσα στο κάθε στεφάνι υπάρχουν τόσα αυγά-γράμματα όσα και τα παιδιά.  Κάθε παιδί έχει επιλέξει ένα γράμμα της αλφαβήτας .Με το σύνθημα μας, ξεκινά το παιχνίδι. Τα παιδιά όσο πιο γρήγορα μπορούν  πρέπει  να εντοπίσουν αυγό με το γράμμα που έχει το αυγό που κρατούν στο στεφάνι της ομάδας τους. Το παίρνουν, επιστρέφουν στην ομάδα τους, αγγίζουν το παιδί της ομάδας τους που είναι πρώτο στη σειρά και επαναλαμβάνεται η παραπάνω διαδικασία.
Όποια ομάδα παιδιών τελειώσει πιο γρήγορα, είναι η νικήτρια.

3ο Παιχνίδι

    Το αρνάκι, νάκι, νάκι

Ένα παιδί κάνει το αρνί και βρίσκεται στη μέση του κύκλου. Τα υπόλοιπα παιδιά γυρίζουν γύρω του και λένε:

«Το αρνάκι νάκι, νάκι
Ήρθε μες στη γειτονιά
Γουργουρίζει το στομάχι
Ψάχνει μία λιχουδιά
Μη μας φας καλό αρνάκι
Άνοιξ΄τα μάτια σου καλά
Κι αν μας πιάσεις θα σου πούμε
Λέξεις για την Πασχαλιά.»

Τα παιδιά τρέχουν και το αρνάκι τα κυνηγά. Μόλις τα πιάσει πρέπει γρήγορα  να βρουν λέξεις που μας θυμίζουν το Πάσχα. Αυτός που δεν θα προλάβει μεταμορφώνεται σε αρνάκι παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου.

4ο Παιχνίδι

   Αυγοδρομίες…

5ο Παιχνίδι

                                             Ζευγαράκια με το ίδιο πασχαλινό αυγό

Σκορπίζουμε πασχαλινά αυγά διαφόρων χρωμάτων στο πάτωμα. Με  την μουσική υπόκρουση τα παιδιά χορεύουν ανάμεσα στα αυγά. Όταν σταματήσει η μουσική επιλέγουν ένα αυγό και πρέπει να βρουν  και να αγκαλιάσουν το παιδί που έχει το ίδιο αυγό.Νικητής είναι αυτός που μέχρι τέλους βρίσκει το σωστό ταίρι του.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων