Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» διοργανώνεται από κοινού από 14 Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Προγράμματος Πλαισίου Safer Internet. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2010-2011.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει και να προβάλλει ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το οποίο ήδη υπάρχει online, και να ενθαρρύνει την παραγωγή ποιοτικού online περιεχομένου που στοχεύει να ωφελήσει παιδιά με κάποιο τρόπο (να διδάξει, να πληροφορήσει, να καλλιεργήσει και να διεγείρει την φαντασία, να δημιουργήσει νέες δυνατότητες κ.λπ.).

Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Saferinternet.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε δύο κατηγορίες συμμετοχών: α) ενήλικες (ιδιώτες, δημόσιοι φορείς, ΜΚΟ) και β) νέους 12-17 ετών (ιδιώτες, ομάδες νέων, σχολικές τάξεις).

Οι νικητές του Εθνικού διαγωνισμού θα λάβουν ειδικό έπαθλο από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η Εθνική βράβευση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα.

Ο νικητής του α’ βραβείου του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Πανευρωπαϊκή βράβευση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2011 σε εκδήλωση που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο οκτασέλιδο αρχείο μορφής pdf καθώς και στον ιστοχώρο του Saferinternet.gr, όπου μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά κριτήρια και τη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού.

Μετά από αίτηση πολλών σχολείων, δίνεται παράταση για την υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό μέχρι την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    […] Λεπτομέρειες στο σχετικό σύνδεσμο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» όπου θα βρείτε επίσης γενικές πληροφορίες και αναλυτικά κριτήρια. […]

Τα σχόλια έχουν κλείσει.