3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

eTwinning School Label 2021-2022

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Βράβευση έργου eTwinning με Εθνική ετικέτα ποιότητας

Σημαντική διάκριση για το σχολείο μας!
Το σχολείο μας ολοκλήρωσε το έργο eTwinning » Around the world with Willy Fog»  σε συνεργασία με σχολεία από Ιταλία,Ισπανία,Σλοβενία,Τουρκία,Τσεχία και Λιθουανία υλοποιώντας μια σειρά από συνεργατικές δραστηριότητες στα Αγγλικά εμπνευσμένοι από το έργο του Ιουλίου Βέρν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες«.
Το έργο βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας που απονέμεται σε σχολεία πού έχουν υλοποιήσει άριστα έργα eTwinning.
Υπεύθυνη του έργου ήταν η εκπαιδευτικός των Αγγλικών κα Σταυρούλα Αξαμίδου.

Εορτασμός Επετείων 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940, για το έτος 2021

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την τετραπλή επέτειο τιμής στον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την εορτή της Σημαίας, την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 και του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αφιερώσουν τη Δευτέρα 25-10-2021  δύο ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα για την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ κατά τα λοιπά, θα εφαρμοστεί πλήρως το ωρολόγιο πρόγραμμα και θα λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο.

Την Τρίτη 26-10-2021, Τετάρτη 27-10-2021 και Πέμπτη 28-10-2021 τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας «Η Γωνιά του Βιβλίου» λειτουργεί

Η λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας «Η Γωνιά του Βιβλίου» ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου τη λειτουργία της.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Στ 1, Στ 2 και Ε2 δανείστηκαν βιβλία στον πανέμορφο χώρο της.
Ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους δωρητές μας που δώρισαν πάνω από 1500 βιβλία (και συνεχίζουν ακόμα τις δωροθεσίες)
Κυρίως όμως ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου «Ρήγας Φεραίος», που με την οικονομική στήριξη τους έκανε πραγματικότητα το όραμα των παιδιών του σχολείου μας.
Αγαπητά μας παιδιά σας καλωσορίζουμε στη Βιβλιοθήκη μας και σας ευχόμαστε τα καλύτερα αναγνωστικά ταξίδια!

(περισσότερα…)

Ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για εκλογές (1/11/2021)

Αναρτούμε, για ενημέρωσή σας, την ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 19/10/2021

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, με το παρόν ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση των εκλογών νέου Δ.Σ του Συλλόγου μας την Δευτέρα 1 Νοέμβρη 2021 και ώρα 18.00 μμ στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Δεδομένων των περιοριστικών μέτρων λόγω covid19, παρακαλείσθε να προσέλθετε για ψηφοφορία των νέων μελών με μάσκα και κατόπιν άμεση αναχώρηση από το σημείο, για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού. Τα νέα μέλη θα παραλάβουν τον οικονομικό απολογισμό και τα πρακτικά βιβλία του Συλλόγου από τα απερχόμενα.

Όσοι/ες επιθυμείτε να δηλώσετε υποψηφιότητα για το Δ.Σ ή για την Εξελεγκτική Επιτροπή, παρακαλούμε θερμά συμπληρώστε το κάτωθι και είτε προωθήστε το ηλεκτρονικά, είτε παραδώστε το σε μέλη του ΔΣ ως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να ετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια.

Ευχαριστούμε θερμά για τα χρόνια στήριξης, συνεργασίας και προσφοράς στο έργο μας και ευελπιστούμε να παρευρεθείτε άπαντες, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία.

Με τιμή,

Το Δ.Σ

Bιβλιοθήκη χωρίς όνομα…

Σύντομα η βιβλιοθήκη του σχολείου μας θ’ αποχτήσει όνομα!

«Το μυαλό μοιάζει με το αλεξίπτωτο.

Δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό»,

Γι’ αυτό γίνε ο Καπετάν Αναγνώστης επιβίβασε τους Μικρούς βιβλιοφάγους στο καράβι της γνώσης κ επισκεφτείτε τη Βιβλιούπολη και την Ονειροχώρα. Εκεί θα συναντήσετε την Κουκουβάγια η οποία θα σας ξεναγήσει στην Ονειροχώρα και στην Παραμυθούπολη .Στη συνέχεια με εφόδια το όνειρο και την φαντασία, αφού κατακτήσετε, Το κάστρο της γνώσης, και πάρετε όλους τους Βιβλιοθησαυρούς και καθαρίσει ο Βιβλιορίζοντας, ελλιμενιστείτε στη γωνιά του βιβλίου κι εκεί θα ακούσετε από την κ. Μάρθα το Μια φορά κι έναν καιρό…..

Ευχαριστούμε τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας, κύριο Εμμανουήλ Τυρέλη, για τη συγγραφή αυτού του υπέροχου κειμένου.

1η άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών 2021

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο και η Ελλάδα ανήκει σε εκείνες τις χώρες που παρουσιάζουν έντονη σεισμική δραστηριότητα. Οι περισσότεροι σεισμοί που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών μας, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 την πρώτη προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών. Η άσκηση ξεκίνησε στις 08:45 το πρωί. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας, προφυλάχτηκαν, αρχικά, κάτω από τα θρανία τους και αμέσως μετά εκκένωσαν το κτήριο σε ελάχιστο χρόνο (3′:20΄΄), για να συγκεντρωθούν στην αυλή, όπως θα έκαναν και σε περίπτωση πραγματικού σεισμού.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν ενδελεχώς τους μαθητές για το φαινόμενο του σεισμού και των άλλων φυσικών καταστροφών.

(περισσότερα…)

8η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021,
καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας οργάνωσε και
υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο
σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης και Φωτεινή Κώττη.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα του σχολείου μας και οι μαθητές κι οι μαθήτριες απόλαυσαν, μέσα σε ένα πνεύμα άμιλλας και συναγωνισμού, κάθε δραστηριότητα.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.

(περισσότερα…)

Ώρες διαλειμμάτων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας και φέτος θα λειτουργήσει, για όσο καιρό ισχύουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με διαφορετικό ωράριο διαλειμμάτων ανά εβδομάδα, για την αποφυγή συνωστισμού με το συστεγαζόμενο 17ο Δ.Σχ. Θεσσαλονίκης.

Κατά την πρώτη εβδομάδα θα ακολουθηθεί ο τύπος Α.

 

Βράβευση στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Μαθητές και μαθήτριές της Ε΄ τάξης πήραν μέρος στον διαγωνισμό με πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Τάνιας Καρακώττα.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε πως το έργο με τίτλο «Ελευθερία» του μαθητή Γιάννη Επ. κέρδισε το 3ο βραβείο. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση της οποίας η ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες στο διαγωνισμό θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

                                                                                                                                                             Η εκπαιδευτικός Εικαστικών
Τάνια Καρακώττα

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 – Αγιασμός

Ο   αγιασμός   για   την   έναρξη   της  νέας  σχολικής   χρονιάς  2021–2022  θα  τελεστεί  την  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,  στις 09:00 π.μ.

Η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνει στις 08:30 π.μ. και η αποχώρησή τους στις 09:30 π.μ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές θα πραγματοποιείται self-test δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9/2021

Οι μαθητές θα προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκες και θα οδηγούνται στις αίθουσες των τμημάτων τους, όπου θα τους υποδέχονται οι δάσκαλοί τους.
Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου χωρίς να συγχρωτίζονται.

Μετά τη λήξη του αγιασμού, οι μαθητές των τμημάτων της Α΄ Τάξης θα αποχωρήσουν από το σχολείο από την κύρια είσοδο του Σχολείου, επί της οδού Σακελλαρίδη, για να τους/τις  παραλάβουν οι γονείς-κηδεμόνες, ενώ η αποχώρηση των άλλων τμημάτων θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανά τμήμα, αμέσως μετά την επίσκεψη του ιερέα σ’ αυτό.

Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες για να μεταφέρουν τα βιβλία τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Δείτε και τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ: Ασφαλές άνοιγμα σχολείων- Οδηγίες

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων