Δεκ 19
19

Δράση της Α΄ τάξης για τη διατροφή

της Κέλλυς Κυραμάριου (Α΄2)

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α΄2 της Α΄ τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε μία διαθεματική δράση με θέμα την υγιεινή διατροφή στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μέσω αυτής της δράσης ενημερωθήκαμε για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και φτιάξαμε τα δικά μας υγιεινά σνακ.

   Συγκεκριμένα, αρχίσαμε να δουλεύουμε στις αρχές του Νοέμβρη, με εικαστικές δραστηριότητες. Ζωγραφίσαμε τα εποχιακά φρούτα σε αφίσα και κατασκευάσαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής δουλεύοντας σε ομάδες. Ύστερα παρακολουθήσαμε κάποια βίντεο με θέμα τη ζάχαρη, πώς μπορούμε να τη μειώσουμε και να την αντικαταστήσουμε με πιο υγιεινά, φυσικά γλυκαντικά. Μετά, ήμασταν έτοιμοι να γράψουμε τη δική μας υγιεινή συνταγή, να προτείνουμε εναλλακτικά γεύματα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις δικές μας διαφημίσεις. Στο τέλος της δράσης, όλες οι ομάδες έφεραν το δικό τους υγιεινό σνακ, δοκίμασαν τα υπόλοιπα και φτιάξαμε το μενού μας.

   Κατά τη διάρκεια της δράσης, εκτός από τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, μάθαμε να δουλεύουμε σε ομάδες και να συνεργαζόμαστε. Διδαχτήκαμε πως με τη συνεργασία και την ομαδικότητα μπορούμε να καταφέρουμε πιο πολλά και πως το μάθημα γίνεται πολύ πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον, όταν γίνεται με δημιουργικό τρόπο.

Δείτε τις συνταγές μας:



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *