Δεκ 15
24

Αιθαλομίχλη

Κάτω από (Άρθρα) από στις 24-12-2015 και με ετικέτα ,

της Βάλιας Γιούνη (Γ΄1)

     Όλοι ακούμε στις μέρες μας για την αύξηση του φαινομένου που ονομάζεται αιθαλομίχλη. Κυρίως στην πόλη μας, τα Γιάννενα, φαίνεται πως το ποσοστό αιθαλομίχλης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ατμόσφαιρα είναι αρκετά πάνω από το επιτρεπτό όριο, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

     Η αιθαλομίχλη προκαλείται από την καύση ξύλου ή κάρβουνου σε τζάκια ή ξυλόσομπες και τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κατά την οικονομική κρίση πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε πιο οικονομικές και συνάμα παραδοσιακές λύσεις. Όσα σπίτια είχαν τζάκια τα ξανάνοιξαν, ενώ για τους υπολοίπους μια απλή ξυλόσομπα είναι αρκετή. Και κάπως έτσι, χωρίς μεγάλο κόπο, ένα μαύρο απειλητικό σύννεφο αιω- ρείται πάνω από πολλές ελληνικές πόλεις, ενώ προβλέπεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

     Και πέρα από τους επιστήμονες και τις μαμάδες που ανησυχούν, οι συνέπειες που μπορεί να έχει η έκθεση στην αιθαλομίχλη είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές. Έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας σε όσους έχουν ήδη κάποιας μορφής αναπνευστικά νοσήματα (άσθμα κ.λπ.), όπως επίσης και σε παιδιά ή ηλικιωμένους. Φυσικά όλο αυτό το νέφος – και μόνο με την έκθεσή μας σε αυτό – είναι ικανό να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή (δύσπνοια) ή και καρδιακά προβλήματα και σε ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν κανένα ιστορικό.αιθαλομιχλη3

     Αν μέχρι τώρα τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να σας τρομάξουν, καιρός να ξεκινήσετε να τα λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας. Προσπαθήστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, γιατί η κατάσταση δεν προβλέπεται να αλλάξει για αρκετό καιρό. Σήμερα κάθε κρύα μέρα του χειμώνα ένα είδος ομίχλης πλανάται μόνιμα στην ατμόσφαιρα και πλέον θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *