Οκτ 15
25

Μια εκπαιδευτική εκδρομή

του Χάρη Κουρουζίδη (Α΄2)

    Πριν από μία εβδομάδα, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η τάξη μου, το Α΄2, πήγε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Όλοι οι μαθητές συγκεντρωθήκαμε μαζί με τους συνοδούς μας έξω από την είσοδο του σχολείου, για να πάμε στη βιβλιοθήκη. Όταν φτάσαμε εκεί, συναντήσαμε την υπεύθυνη, η οποία θα μας παρουσίαζε το πρόγραμμα που θα παρακολουθούσαμε.

    Πριν μπούμε μέσα στη βιβλιοθήκη, οι δάσκαλοί μας μας εξήγησαν ότι το πρόγραμμα θα έχει σχέση με τα είδη των γραφών από τις παλαιότερες εποχές έως σήμερα. Όταν εισήλθαμε στον χώρο, μας συστήθηκε η υπεύθυνη. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης μας παρουσίασε τα είδη των γραφών αλλά και μας έδωσε κάποιες επιπλέον πληροφορίες γι’ αυτά, όπως σε ποια εποχή χρησιμοποιούνταν, από ποιους λαούς και πού γράφονταν. Εκτός όμως από αυτό μας έδειξε και εικόνες, για να τα κατανοήσουμε καλύτερα.

Α2,2Α2,1

    Οι εντυπώσεις μου από κει είναι θετικές, παρόλο που στο ίδιο πρόγραμμα είχα πάρει μέρος και στο δημοτικό σχολείο. Τα πλεονεκτήματά του όμως είναι ότι μας τα παρουσίασαν πιο αναλυτικά, δηλαδή με περισσότερες λεπτομέρειες. Η υπεύθυνη ήταν πολύ καλή, καθώς μας εξήγησε με επιπρόσθετες πληροφορίες την ιστορία της βιβλιοθήκης, κάτι που δεν πρόβλεπε το πρόγραμμα. Θα ήθελα πολύ να κάνουμε κι άλλες τέτοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις με το σχολείο.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *