ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!

Μάθημα Γερμανικών

Berlin

Berlin – Sehenwürdigkeiten

Για εξάσκηση λεξιλογίου πατήστε εδώ
Αξίζει να επισκεφτούμε:
Berlin
Ένα από τα πρώτα ορόσημα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Βερολίνο είναι η Πύλη του Βρανδεμβούργου. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής ιστορίας, η Πύλη του Βρανδεμβούργου έπαιξε πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Αντανακλά την ταραχώδη ιστορία της χώρας και των ειρηνικών έργων του, όπως κανένα άλλο ορόσημο στη Γερμανία. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Πύλη του Βρανδεμβούργου ήταν μεταξύ του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου και ήταν το θλιβερό σύμβολο της διαίρεσης της πόλης και της Γερμανίας.

 

Το κοινοβούλιο

 

 H Στήλη της Νίκης η οποία βρίσκεται στη μέση του πάρκου Tiergarten στο Βερολίνο, είναι ένα μνημείο ύψους 230 πόδια, το οποίο κατασκευάστηκε λόγω της νίκης της Πρωσίας επί της Γαλλίας το 1871. Η στήλη αυτή συμπληρώνεται από το χρυσό άγαλμα της θεάς Νίκης. Θα πρέπει να ανεβείτε 285 απότομες σκάλες για να φτάσετε στην υπαίθρια εξέδρα, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το γιγαντιαίο άγαλμα – αλλά θα μπορέσετε να απολαύσετε μια καταπληκτική θέα τόσο γύρω από το πάρκο όσο και στην πόλη του Βερολίνου.
Το μεγαλοπρεπές παλάτι του Charlottenburg βρίσκεται ακριβώς έξω από το κέντρο της πόλης. Χτίστηκε γύρω στα 1700, με εντολή του εκλέκτορα της Πρωσίας, Friedrich III, για την αγαπημένη σύζυγό του, Sophie Charlotte, η οποία ήταν πολύ σεβαστή από τους ανθρώπους της πόλης. Έχει χτιστεί στη μέση ενός γραφικού κήπου και είναι ακριβώς δίπλα από τον ποταμό Spree. Αν δεν σας αρέσει μια βόλτα στο πάρκο, μπορείτε να επισκεφτείτε μουσεία του Charlottenburg που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

Στο ανατολικό άκρο της Unter den Linden βρίσκεται το Museum Island, ένα προστατευόμενο από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που βρίσκεται στη μέση του Spree. Είναι το σπίτι των πέντε σημαντικότερων μουσείων του Βερολίνου: δύο από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε είναι το Neues Museum, το σπίτι της αιγυπτιακής προτομής της Νεφερτίτης  και το εντυπωσιακό Μουσείο της Περγάμου, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο. Όσον αφορά το τελευταίο, θα περπατήσετε μέσα από μια σειρά από εκπληκτικά έργα όπως από μια μερική αναπαράσταση του Βωμού της Περγάμου (170 – 159 π.Χ.), τη διώροφη ρωμαϊκή Πύλη της Μιλήτου (29 μέτρα πλάτος και περίπου 17 μέτρα ύψος) και την Πύλη της Ιστάρ της  Βαβυλώνας, που χρονολογούνται από την εποχή του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα (605-563 π.Χ.).

Περισσότερες πληροφορίες για το Βερολίνο:

http://www.goethe.de/ins/ca/lp/prj/grh/duw/bdh/deindex.htm

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων