ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!

Μάθημα Γερμανικών

eTwinning σχ. έτους 2021-2022

Etwinning 2021-2022

  Πρόγραμμα eTwinning στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού  με τίτλο

Jugendliche aus aller Welt‘-“Έφηβοι από όλο τον κόσμο”

Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Jugendliche aus aller Welt‘- “Έφηβοι από όλο τον κόσμο” (https://twinspace.etwinning.net/238663πραγματοποιείται στο σχολείο μας από 1.03.2022.  Σχολεία από έξι διαφορετικές χώρες Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ελλάδα και Τουρκία, τμήματα που μαθαίνουν Γερμανικά ως Β’ ξένη γλώσσα, πάνω από 100 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, επικοινωνούν και δημιουργούν αυθεντικά γραπτά και ακουστικά κείμενα και τα ανταλλάσσουν. Σκοπός εκτός από την εξάσκηση της ξένης γλώσσας είναι και η αλληλεπίδραση με συνομήλικους τους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Διάχυση του προγράμματος:

 

‘Ενα από τα προϊόντα της συνεργασίας μας είναι το  συνεργατικό βιβλίο συνταγών με συνταγές από όλες στις χώρες με το εργαλείο ψηφιακής αφήγησης storyjumper: Jugendliche aus aller Welt-Lieblingsrezepte

 

Foto1

 

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας με εταίρους προγράμματος eTwinning 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 04.04.2022 η πρώτη τηλεδιάσκεψη με μαθητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning “Jugendliche aus aller Welt”. Εκπαιδευτικοί και όσοι μαθητές ήθελαν συστήθηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις και απορίες από μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Foto2

Μαθητές από 4 χώρες συναντιούνται ψηφιακά!

Στις 20 Μαΐου 20022 στην αίθουσα του Γ4 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη. Μαθητές από Πολωνία, Γερμανία, Σουηδία και Ελλάδα συναντιούνται και πάλι και παίζουν μαζί κουίζ ερωτήσεων. Εκτός από την εξάσκηση στα γερμανικά, το διασκεδάσαμε όλοι πάρα πολύ! 

Foto3

Foto4

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων