Οκτ 10
22

Υπηρεσιακοί σύμβουλοι: Όργανα υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Κάτω από (Άρθρα) από στις 22-10-2010

Τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι σε όλα τα επίπεδα μηχανισμός εκτελεστικός, και μηχανισμός του κράτους , αφού υλοποιεί την κεντρική εκπαιδευτική πολιτική.

Τώρα, το τι είναι εκπαιδευτική πολιτική όλοι το βιώνουμε : Τμήματα με 25 και 30 μαθητές, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, διάσπαση εκπαιδευτικού προγράμματος, αξιολόγηση, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Στα συμβούλια αυτά υπάρχουν εκπαιδευτικοί ορκισμένοι υπηρέτες των αφεντικών τους, δηλαδή των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Είναι μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων και των επιταγών της ΕΕ . Είναι χώρος ρουσφετιού και εξαγοράς συνειδήσεων. Είναι εκκολαπτήριο στελεχών για το δικομματικό σύστημα διαχείρησης.

Είναι εκπαιδευτικοί που αποδέχονται το σχολείο της αγοράς, των χορηγών, των διαφοροποιημένων σχολικών προγραμμάτων και της αξιολόγησης των δασκάλων. Είναι «συνάδερφοι» που αποδέχονται την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όλων μας. Είναι οι σύγχρονοι «κοτσαμπάσηδες» του εκπαιδευτικού χώρου. Αρεστοί στην Πύλη (στο υπουργείο) και δήθεν φίλοι και υποστηρικτές των αιτημάτων μας.

Να τους χαιρόμαστε!

Ο ρόλος της ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ

Είναι τα «πρώτα βιολιά» στα υπηρεσιακά συμβούλια για την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους είναι κατ’ επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες στις πελατειακές σχέσεις. Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδουλεύουν τα δικαιώματά σου. Ντροπή τους!

Σε καλούμε να ορθώσεις το ανάστημά σου και να τους «μαυρίσεις». Μην τους λογαριάζεις. Κουμάντα να κάνουν στα σπίτια τους και όχι σε δημόσιες υπηρεσίες που πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Ο ρόλος των «αριστερούληδων»

Στηρίζουν τον αστικό θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων, καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες, ότι δήθεν τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι φορείς «εργασιακού ελέγχου», ότι μπορούν να γίνουν ποιο φιλολαϊκά αν αλλάξουν οι συσχετισμοί των αιρετών και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες. Μια ζωή υπάκουοι αβανταδόροι του συστήματος.

Ζούνε και αναπνέουν για να πολεμούν το ταξικό κίνημα – το ΠΑΜΕ.

Εμείς στο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών υποστηρίζουμε ότι ο εργατικός – λαϊκός έλεγχος μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας. Συμμετέχουμε στην εκλογή αιρετών του κλάδου σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, για να σταθούμε εμπόδιο με την παρέμβασή μας σε όλες τις αντιδραστικές – αντιεκπαιδευτικές  μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε κάθε στιγμή να σε ενημερώνουμε και να σε κινητοποιούμε, για να ανατρέπουμε τα σχέδιά τους. Δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό.

Συνάδερφοι, δεν έχουμε υποχρέωση σε κανέναν, έχουμε μόνο δικαιώματα. Απολογούμαστε μόνο στους μικρούς μας μαθητές . Και είμαστε κάθε μέρα στα σχολεία μας.

Θα εκχωρήσεις την αξιοπρέπειά σου, την ψήφο σου στους «Μαυρογυαλούρους» του συνδικαλιστικού μας χώρου; Το αστικό σύστημα με τους αντιπροσώπους του μόνο το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ φοβάται.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα με οποιεσδήποτε συνθήκες. Αντλούμε τη δύναμή μας μόνο από τη δική σου ψήφο.

Ψηφίζουμε και στηρίζουμε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ. Για το ΚΥΣΠΕ ψηφίζουμε ΕΣΑΚ – ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Εμείς στο ΠΑΜΕ το διαλαλούμε: Πρώτα εσύ! Μόνο όταν αποφασίσουμε όλοι μας και βγούμε στους δρόμους, τότε θα το βάλουν στα πόδια

Εμπρός λοιπόν, τόλμησέ το!

Αθανάσιος Μπούσης,

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών



Αφήστε μια απάντηση