Αυγ 09
31

Δασκάλες στα δικαστήρια από τη διευθύντρια του 18ου ΔΣ!

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2009-10) από στις 31-08-2009

silent.jpg

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Έτσι κάνουν οι καλοί διευθυντές. Όπως η κα Υφαντή. Για να μπορέσει να διοικήσει το σχολείο, να την υπακούν οι δάσκαλοι, τους κάνει μια μήνυση και αν τολμούν ας έχουν άποψη…

   Στις 6-3-2009 υπέβαλε μήνυση κατά των συναδέλφων του σχολείου της  Αγάθης Νικολάου και Χαράς Χρυσανθοπούλου, γιατί λέει «…είχαν συντάξει …και αμέσως μετά την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους (συναδέλφους)» ανακοίνωση του ΠΑΜΕ της οποίας «…έλαβε γνώση ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού και όχι μόνον…με αποτέλεσμα να προσβληθεί έτσι η προσωπικότητά (της) και να τρωθεί η τιμή και η υπόληψή (της) ως ατόμου, αλλά και ως επιστήμονα, δεδομένου ότι… διατελ(εί) επιστημονικός συνεργάτης του Καθηγητή στον Τομέα …κ. …»

   Οι δύο συναδέλφισσες είχαν αιτιολογημένη αντίθεση να εγκαταλείψουν την τάξη τους και να αναπληρώσουν το κενό του ολοήμερου στην απογευματινή ζώνη, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις της και κατέθεσαν άλλη πρόταση.  

   Κατακαλόκαιρο λοιπόν έφτασαν οι κλήσεις για να απολογηθούν οι κατηγορούμενες ότι…δεν είναι ελέφαντες. Ότι δηλαδή η μία δεν είναι καν μέλος του ΠΑΜΕ, ότι στο ΠΑΜΕ δε μπορεί κανείς να βγάζει ανακοινώσεις με τον τίτλο του γιατί οι αποφάσεις είναι συλλογικές και προσεκτικές και ότι ο …βίος και η πολιτεία της κυρίας διευθύντριας στο 18ο απασχόλησε το ΠΑΜΕ αλλά και το Σύλλογο δύο χρόνια τώρα όχι γιατί ενδιαφέρει το πρόσωπό της και η προσωπικότητά της αλλά γιατί οργάνωσε απεργοσπασίες, προσπάθησε να εφαρμόσει καθηκοντολόγιο, να παραβιάσει ωράρια, διαίρεσε τους συναδέλφους, εκβίασε συναδέλφους, απείλησε συναδέλφους, ανέφερε στη διοίκηση συναδέλφους, παρανόμησε και όλα είναι γνωστά στον Προϊστάμενο που παίζει τον Πόντιο Πιλάτο.

   Η σχετική ανακοίνωση, και οι άλλες του ΠΑΜΕ, έλεγχαν συνδικαλιστικά και δε συκοφαντούσαν το πρόσωπο αλλά αυτόν που κατέχει υπεύθυνη, δημόσια θέση και που για τη δράση του κρίνεται και δεν είναι ανεξέλεγκτος. Και αν το γραφείο δεν είναι ικανό να την ελέγξει για τις παρανομίες θα γίνει αυτό από άλλο δρόμο και θα λογοδοτήσει και η διευθύντρια και ο Προϊστάμενος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ανοχή – που αποθράσυνε τη διευθύντρια. Τα στοιχεία υπάρχουν για όλα αυτά.

   Τώρα λοιπόν, μ’ αυτή τη μήνυση, θα πρέπει να αναμένει η κα διευθύντρια την αποκατάσταση της χαμένης υπόληψής της. Περιμένουμε λοιπόν να τη δημοσιεύσει για να δικαιωθεί «από την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο»!!! Αν δεν το κάνει βέβαια αυτή, θα το κάνουμε εμείς γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…λίγο γέλιο χρειάζεται η «εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο»…

  Το ΠΑΜΕ θα στηρίξει τις διωκόμενες συναδέλφους. Ήδη μέλος του κατέθεσε τα πραγματικά γεγονότα όπως έκανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας.

   Το ΠΑΜΕ δε θα πάψει ούτε στιγμή να καταγγέλλει τις αντιδιδασκαλικές νοοτροπίες και συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, τις επιθέσεις, που πολλαπλασιάζονται, για την ανατροπή των κατακτήσεων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων και θα στηρίζει κάθε συνάδελφο που αντιστέκεται και έχει ανάστημα να αποκρούσει τις αυθαιρεσίες.

  Τις γελοιότητες σαν αυτή των μηνύσεων θα τις αντιμετωπίζει με την αποκάλυψή τους σε όλη την κοινωνία, με συνδικαλιστικό αγώνα και με πολιτικά επιχειρήματα.

                                                                                                                  Πάτρα 31-8-2009

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση