no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΙΣΤΟΡΙΑ Ενότ. Γ΄- ΚΕΦ 18 “Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία”

Συγγραφέας: | 29 Μαρτίου 2015
| 233 σχόλια |

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Μετά τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι διπλωματικές ενέργειες για την τύχη της ελληνικής Επανάστασης αυξήθηκαν. Τελικά, τον Φεβρουάριο του 1830 υπογράφηκε στο Λονδίνο Πρωτόκολλο, με το οποίο η Ελλάδα αποκτούσε την ανεξαρτησία της.

KEF18

Οι νίκες του ελληνικού στρατού και οι επιδέξιες διπλωματικές κινήσεις του Καποδίστρια, με συνεχή υπομνήματα προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, βοήθησαν στη διεύρυνση των συνόρων.

Το Φεβρουάριο του 1830 στο Πρωτόκολλο του Λονδίνου υπογράφεται από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδας, με τα σύνορά της στη γραμμή των ποταμών Αχελώου-Σπερχειού.Δύο χρόνια αργότερα δικαιώνεται και η προσπάθεια του Καποδίστρια με τη διεύρυνση των συνόρων στη γραμμή Παγασητικού-Αμβρακικού κόλπου.

‘Επειτα από δέκα χρόνια συγκρούσεων, η Ελλάδα ήταν αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος.

KEF18_2

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΤΟΡ_18

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

KEF18_3

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

http://users.sch.gr/sudiakos/erwtiseis23/engage.swf

ΒΙΝΤΕΟ

κάτω από: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ_ΣΤ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες