Στο ποίημα αυτό του Ευγένιου Τριβιζά γίνεται αναφορά στη χωρίς λογική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, η οποία προκαλεί την ανεπανόρθωτη καταστροφή του. Δυστυχώς, ο άνθρωπος έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το προσωρινό κέρδος, εκμεταλλεύεται το περιβάλλον καταστρέφοντας τους φυσικούς πόρους, άρα και τον ίδιο τον εαυτό του, μιας και αποτελεί μέρος του περιβάλλοντος.
Λεξιλόγιο του ποιήματος ΚΛΙΚ
βουλιμία, μέδουσα, φαλαινοθήρες, μπανέλες, κυκλώνας, μαρίδα
Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.
Έχει γράψει γύρω στα 150 βιβλία που είναι: μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων.