no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΓΛΩΣΣΑ: Ενότητα 10 -Επιστημονική φαντασία- «Χαμένοι πολιτισμοί-Ατλαντίδα»

Συγγραφέας: | 24 Φεβρουαρίου 2014
| 233 σχόλια |

ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ – ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ


Από όλα τα μυστήρια του κόσμου, η Ατλαντίδα είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο…
Βάση αρχαίων μύθων, πρόκειται για ένα νησί στο οποίο άνθισαν πάμπολλοι πολιτισμοί προτού καταστραφεί και εξαφανιστεί από κατακλυσμό.

ATLANTIDA_2

Το 350 π.Χ. ο Πλάτων, ο μεγάλος Ελληνας φιλόσοφος, γράφει δύο διάλογους, τον “Τίμαιο” και τον “Κριτία”, και ο κόσμος ακούει για πρώτη φορά το όνομα της Ατλαντίδας. Η ιστορία μιας βυθισμένης ηπείρου, στα εδάφη της οποίας άνθισε ένας εκπληκτικός πολιτισμός….

Χάρτες της Αρχαίας Ατλαντίδας.
Χάρτης της Ατλαντίδας του Βασ.Πάσχου, με βάση τα στοιχεία του Όμηρου, του Πλάτωνα, του γεωγράφου Μάρκελλου κλπ., Αθήνα 1979
Χάρτης της Ατλαντίδας του ΒασΠάσχου

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Ατλαντίδα βρίσκεται μπροστά στις Ηράκλειες Στήλες- αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Το στενό του Γιβραλτάρ»

BINTEO : SEARCH FOR ATLANTIS – History channel

Το 2009 μια τυχαία περιήγηση στο Google Earth από έναν Άγγλο μηχανικό αεροναυπηγικής, που διέκρινε περίεργους σχηματισμούς επανέφερε το θέμα της ύπαρξης ή όχι της Ατλαντίδας. Συγκεκριμένα διέκρινε ανατολικά των νησιών Μαδέρα και Καναρίων νήσων περίεργους σχηματισμούς που έμοιαζαν με ρυμοτομία πόλης.

Ενδιαφέροντα άρθρα :

κλικ ΕΔΩ——–>>Τη χαμένη Ατλαντίδα υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι επιστήμονες

Λύστε  τo ——>>σταυρόλεξο <<——-της Ατλαντίδας (κείμενο βιβλίου)

Να Θυμάσαι:

Όταν αφηγούμαστε φανταστικές ιστορίες, πρέπει να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακούγονται σαν αληθινές. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε:

  • Τηρώντας τους κανόνες της αφήγησης(λογική σειρά παράθεσης των γεγονότων, σωστή χρήση των χρόνων του ρήματος, ώστε να μην υπάρχουν χρονικές ανακολουθίες)
  • Χρησιμοποιώντας ημερομηνίες, ονόματα, τοποθεσίες φανταστικές αλλά αληθοφανείς και συγκεκριμένες( π. χ. όχι “σε μια περιοχή” αλλά “στη Θεσσαλία”)
  • Χρησιμοποιώντας, αν αυτό είναι δυνατό, τον ενεστώτα, ώστε η αφήγηση μας να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
κάτω από: ΓΛΩΣΣΑ_Ε΄

Κατηγορίες