no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΓΛΩΣΣΑ (Φανταστικά ταξίδια στο διάστημα )

Συγγραφέας: | 10 Ιουνίου 2012
| 233 σχόλια |

Ο Άρης είναι ο 4ος κατά σειρά πλανήτης του ηλιακού συστήματος και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 228.000.000 km από τον Ήλιο και 56.000.000 έως 400.000.000 km από τη Γη. Η ύπαρξη του είναι γνωστή από την αρχαιότητα και το κόκκινο χρώμα του ενέπνευσε τους αρχαίους Έλληνες στο να του δώσουν το όνομα του θεού του πολέμου.
Λέγεται και κόκκινος πλανήτης εξαιτίας του χρώματος που παρουσιάζει όταν τον παρατηρούμε με οπτικό τηλεσκόπιο.

Περιβάλλεται από μια λεπτή ατμόσφαιρα που επιτρέπει την παρατήρηση της επιφάνειάς του.Ο Άρης έχει διάμετρο 6800 km περίπου, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 1 περίπου γήινη ημέρα και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε 1.9 γήινα χρόνια. Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία είναι -87 βαθμοί Κελσίου περίπου, αλλά η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 17 βαθμούς.
Η ατμόσφαιρα του αποτελείται κυρίως από Διοξείδιο του Άνθρακα (95%), Άζωτο, Αργό και ελάχιστο νερό, αρκετό όμως για να δημιουργεί λίγα νέφη.

Η ομοιότητα του με τη Γη έδωσε βάση αφενός σε μια εκτεταμένη συζήτηση για την ύπαρξη ζωής σε αυτόν, αφετέρου σε σκέψεις μελλοντικής αποίκισής του.

Δεν έχει εξακριβωθεί όμως ως σήμερα ότι υπάρχει ζωή στον Άρη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με κατάλληλες συνθήκες να δημιουργηθεί νερό, ατμόσφαιρα και κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να είναι πιθανή μια μετοίκηση του ανθρώπου όταν η Γη κινδυνεύσει να καταστραφεί. Ίσως κάποτε ο Άρης να γίνει ένας πλανήτης φιλικός στους ανθρώπους και (ποιος ξέρει) να αποτελέσει και τόπο διακοπών για τις μελλοντικές γενιές!!
κάτω από: ΓΛΩΣΣΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες