Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Υλικό σεμιναρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά «Τα εν Πειραιεί Διονύσια και το αρχαίο θέατρο της Ζέας»

Μαρ 202315

0Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων,  σε συνεργασία με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιώς και Νήσων υλοποίησε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Τα εν Πειραιεί Διονύσια και το αρχαίο θέατρο της Ζέας», το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Από την   Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΙΠΕ Πειραιά, Βάσω Αρβανιταντώνη, έγινε  μια εκπαιδευτική πολιτιστική προσέγγιση του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Η  Εύη  Πίνη,   αρχαιολόγος και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΦΑΠΝ, α) παρουσίασε ένα θέμα τοπικής ιστορίας: η διοργάνωση των «εν Πειραιεί Διονυσίων» που ήταν μία από τις πλέον σημαντικές θρησκευτικές γιορτές της πόλης.  β) παρουσίασε το έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Από το Μουσείο στο θέατρο». Τέλος, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος και στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

«Αρχαίο Θέατρο Ζέας» Μια εκπαιδευτική πολιτιστική προσέγγιση



Λήψη αρχείου

Τα εν Πειραιεί Διονύσια και το θέατρο της Ζέας



Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτικό υποστηρικτικό  υλικό:

«και εγένετο θέατρον» ΕΦΑ Πειραιώς και  Νήσων. Κείμενα της Εύης Πίνη. Το βιβλίο σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή:  https://en.calameo.com/read/0044700835de043b44602
https://en.calameo.com/read/004470083eb9d6e2d5ce0

Και εγένετο θέατρον.(ταινία μικρού μήκους) Ακούστε τον θεό Διόνυσο να αφηγείται πώς «εγένετο  θέατρον!». Η ταινία μικρού μήκους με την τεχνική του animation είναι μια παραγωγή της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, σε σκηνοθεσία  Γιώργου Διδυμιώτη και σενάριο της αρχαιολόγου Εύης Πίνη. (με ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και αγγλικούς υπότιτλους) https://www.youtube.com/watch?v=dejpYY0_ZMI

https://www.youtube.com/watch?v=7BAUhSa1Sg8

Διαδραστική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα το αρχαίο θέατρο «Θεατροπαίγνιον»  Μία διαδραστική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα το αρχαίο θέατρο, που απευθύνεται σε μαθητικό κοινό, σχεδίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Από το Μουσείο στο θέατρο».

Εκπαιδευτική τηλεόραση  Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι με θέματα πολιτιστικού περιεχομένου …

Διαδικτυακός τόπος «Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου»/“The AncientTheatre in the cycle of time, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Διεύθυνση Μουσείων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Διαδραστικά παιχνίδια, πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, σχέδια project προς αξιοποίηση από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του  χρόνου Εκπαιδευτικό Υλικό

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»  Σχέδιο ανάπτυξης πολιτιστικού προγράμματος «Αρχαίο   Θέατρο» και   υποστηρικτικό υλικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

7/8/1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων