Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου: Δωρεάν είσοδος και δράσεις

Μάι 202416

diethnis imera mouseion 18 maiouΔιεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου: Δωρεάν είσοδος και δράσεις το ερχόμενο Σάββατο

Το Σάββατο η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας είναι ελεύθερη, ενώ μια σειρά από δράσεις, όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις, διοργανώνονται από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σε ειδικό έντυπο, διαθέσιμο ψηφιακά

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», μια επιλογή από το ICOM που επιθυμεί -σύμφωνα και με την ανακοίνωσή του- να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία. Κατά συνέπεια, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατανόηση του κόσμου.

Tιμώμενο μουσείο για το 2024  είναι το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού . Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, οδός Άρεως 10 στην Αθήνα. Την ίδια μέρα στο Μουσείο θα πραγματοποιηθεί σειρά ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων