Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Υλικό Ημερίδας: «Από το μουσείο στο μαγειρείο και αντίστροφα: Η πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική διάσταση του φαγητού στην αρχαιότητα»

Φεβ 202218

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά , διά των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Βασιλική Αρβανιταντώνη, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Γιώργος Βούλγαρης και Αγωγής Υγείας, Μαρία Καμπέρη, σε συνεργασία με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιώς και Νήσων, υλοποίησε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Από το μουσείο στο μαγειρείο και αντίστροφα: Η πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική διάσταση του φαγητού στην αρχαιότητα»  την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.  Στο διαδικτυακό σεμινάριο παρουσιάστηκε   από την αρχαιολόγο Εύη Πίνη  το θέμα της διατροφής στην αρχαιότητα και η σημασία της για την εξέλιξη του ανθρώπου, την επιβίωση, την υγεία, αλλά και την δημιουργία κοινοτήτων και κοινωνικών δεσμών.

Δείτε παρακάτω το υλικό από την  ημερίδα

Βιβλία

Ο Χυτρίων στην αγορά των Αθηνών (εκπαιδευτική περιήγηση στην Αρχαία αγορά και στο μουσείο της Στοάς Αττάλου)

Ο Ραμύς στο ανάκτορο της Ζάκρου (εκπαιδευτική περιγήγηση το μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας)

Αρχαία εδέσματα: Προτάσεις για μια θεματική περιήγηση στο μουσείο με άξονα την διατροφή



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net
Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων